Op deze Zaterdag 10 Mei 2014 was er het eerste van het dubbele treffen tegen Avanti”31 B1 uit Schijndel. Deze ploeg heeft in de laatste wedstrijden van hun seizoen verzuimd om ruimschoots kampioen in hun klasse te worden en speelt zodoende ook nacompetitie. Ivo mocht met D.S.V.A1 mee doen en met de geblesseerde Joppe, samen met Pim, Niels en Garm van de B2 op de reservebank kon de wedstrijd beginnen. Omdat het nacompetitie betreft zorgde de KNVB zelf voor twee extra grensrechters.

D.S.V. moest even warm worden, want na een schot van Avanti dat tegen de paal ging, stuiterde de bal via de rug van Stef in de goal ( 0-1 ). Een vrije trap van Jochem tegen de lat, was het eerste speldenprikje wat de B1-mannen hier tegenover konden zetten en even later was een schot van Teun te zacht om de Avanti-keeper te verontrusten. Na 13 minuten spelen werd een bal in het strafschopgebied erg moeizaam weg gewerkt en kwam voor de voeten van een Avanti-speler, die hard uithaalde en de 0-2 verscheen op het scorebord. Lekker begin van de wedstrijd en bij iedereen begon de gedachte aan “een pak slaag” vorm te krijgen. Of Avanti dacht dat ze er al waren, of dat de B1 mannen nu wakker schrokken, feit was wel dat D.S.V. vanaf nu het initiatief naar zich toetrok.
Na 17 minuten spelen mocht Frank een vrije trap nemen en de inzet ging keihard via de muur in de andere hoek, dan waar de keeper heen ging en de 1-2 verscheen op het scorebord. Tien minuten later stuurde Rens, Pieter op rechts weg en Pieter gaf vanaf de zijlijn een perfecte voorzet die door Frank eenvoudig bij de tweede paal in de goal gekopt werd waardoor het weer 2-2 werd. Weer 10 minuten later leek Frank alleen op de keeper af te gaan, maar een harde duw in zijn rug was de oorzaak dat hier slechts een corner aan over gehouden werd. D.S.V. had geluk toen een harde terugspeelbal van Jochem via Stef tegen de paal ging en in tweede instantie tikte de Avanti-spits de bal naast de goal. Vlak voor het rustsignaal pikte Lars Veldpaus de bal bij de middencirkel op en ging op volle snelheid richting Avanti-goal, omspeelde zijn tegenstander en schoot de bal onberispelijk langs de uitkomende keeper, waardoor de 3-2 ruststand een feit was.

Toch nog lekker met een voorsprong rusten en onder het genot van een bekertje thee werd de peptalk van Giel en Harm door de mannen aangehoord. Omdat Marius op vakantie was, werd het team door het jonge trainersduo gecomplimenteerd met de vertoonde wederopstanding na de 2-0 achterstand en de mannen moesten blijven geloven in eigen kunnen en op volle kracht de tweede helft beginnen.

In het eerste kwartier van de tweede helft waren er wat kansjes voor beide teams, maar de doelpogingen werden door beide keepers onschadelijk gemaakt. Pim verving de moegestreden Teun en door de grensrechters werd goed opgelet hoe de duels tussen Lars Willems en Mattee met hun tegenstanders verliepen, want beide spelers werden geen vrienden met hun tegenstander gedurende deze wedstrijd, maar gaven hun tegenstander nauwelijks ruimte om gevaarlijk te kunnen worden. Niels verving Rens en na twintig minuten spelen, werd Jochem gepasseerd rechts in het strafschopgebied en bij de sliding die hij inzette, raakte hij ook de Avanti speler en een penalty was het gevolg, waartegen Stef geen kans had en de 3-3 verscheen weer op het scorebord. Na een corner waar de Avanti keeper onderdoor sprong kreeg Pieter de bal vlak voor de goal, maar de bal was te dicht onder zijn lichaam, waardoor er maar een slap schotje volgde, want hier was wel de kans op een voorsprong geweest. Niels maakte met zijn felle, snelle spel zijn tegenstander onzeker en enkele minuten later werd de bal na felle duels van Rik en Martijn op het middelveld veroverd. Een pijlsnelle pass volgde van Martijn op Frank, die zag dat Lars Veldpaus op volle snelheid lag en een perfecte pass tussen de verdedigers door, gaf Lars de kans om ondanks een trap van de keeper vol op zijn knie, de keeper te omspelen en de bal in de verlaten goal te schieten waardoor de 4-3 voorsprong ontstond. Met flinke schaafwonden net boven zijn knie verliet Lars het veld en Garm mocht de laatste minuten vol maken.

Al met al een moeizame, maar terechte overwinning en het publiek is weer een mooie wedstrijd voorgeschoteld gekregen. Toch zal het volgende week in Schijndel zwaar worden en zal het team vanaf de eerste minuut geconcentreerd in moeten gaan, maar de spelers zullen vol inzet voor hun kansen knokken en hopen dat er veel mensen mee gaan om hen aan te moedigen.

Opstelling:
Goal : Stef, Achterhoede vlnr: Lars Willem, Jochem, Mattee, Teun (45”Pim), Middenveld vlnr: Martijn, Rik, Pieter. Voorhoede vlnr : :Lars Veldpaus ( 76” Garm ), Frank, Rens (58”Niels)

De B1 side