Op deze woensdagavond stond er veel op het spel voor D.S.V. Eerder won D.S.V. al van JVC Cuijk B1 en speelde D.S.V. gelijk tegen Hapse Boys B1. Bij winst op Volkel B1 zou D.S.V. op 7 punten komen, waardoor D.S.V. eerste in de poule zou worden en D.S.V. een ronde verder kan gaan in de beker, wat een knappe prestatie zou zijn omdat dit nog niet vaak is gebeurd. Op papier gezien was Volkel een mindere tegenstander, maar we moesten ze natuurlijk niet onderschatten. De eerste helft begon en D.S.V. was de betere ploeg, maar D.S.V. verzuimde de kansen goed uit te spelen. Halverwege de 1e helft viel dan toch de belangrijke 1-0, Luuk Rühl schoot de bal mooi over de keeper heen in de hoek.
Na de 1-0 ging D.S.V. op zoek naar de 2-0 maar D.S.V. speelde het niet goed uit en hierdoor ging D.S.V. de rust in met een 1-0 voorsprong. In de rust vertelde onze coach dat D.S.V. door moest drukken om zo met hoge cijfers te winnen. Omdat het maar 1-0 was zat Volkel nog altijd in de wedstrijd en moest D.S.V. meteen die goals gaan maken. Dit werd goed gedaan door D.S.V. waardoor de 2-0 werd gemaakt na een goede actie van Paul van Tankeren, die daarna de bal mooi in de hoek schoot. D.S.V. ging op zoek naar meer en ook de 3-0 nam Paul voor zijn rekening. Na weer een goede dribbel maakte hij het goed af. D.S.V drukte goed door en ging en had de wedstrijd onder controle. Na een corner van D.S.V. kreeg Dion Gerrits de bal, deze kans wist hij goed om te zetten in een doelpunt, 4-0. Het leek dat D.S.V. met hoge cijfers ging winnen, maar direct na de 4-0 kreeg D.S.V. een tegentreffer om de oren door slap verdedigen. D.S.V. voetbalde de wedstrijd uit en het bleef bij 4-1. Ondanks het matige spel van D.S.V. wist D.S.V toch te winnen. Een belangrijke overwinning, waardoor D.S.V. een ronde verder is in de beker en dus op twee fronten actief blijft.
Aanstaande zaterdag speelt D.S.V. B1 tegen SSS’18 B1 in Overloon, een belangrijke wedstrijd in de competitie.

D.S.V. B1 – Volkel B1 4-1
1-0 Luuk Rühl (17)
2-0, 3-0 Paul v. Tankeren (47, 54)
4-0 Dion Gerrits (56)
4-1 Volkel B1 (58)

D.S.V. B1: Stijn Weerts, Daan Reijnen, Dion Gerrits, Pieter Raaijmakers (Jesper Brans/66), Rens Peters, Clif Raaijmakers (Sjors Cornelissen/56), Rio Groot, Christoffel Dawud, Luuk Rühl (Bas van den Heuvel/60), Bram Luyckx (Cas Aben/50), Paul van Tankeren
Verslag: Daan Reijnen