Zaterdag moest D.S.V B1 tegen SSS’18 B1 voetballen, oftewel tegen Overloon. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Met winst zou D.S.V een gat slaan met de nummer 4 en verder naar onder. Met verlies zou Overloon, die 10 punten had, steeds dichter bij ons komen.
De wedstrijd begon goed, kansen gingen heen en weer. Overloon creërde een grote kans, maar deze werd niet benut en de bal belande op de lat. Dit was toch wel een waarschuwing voor D.S.V, dus D.S.V begon steeds beter te voetballen.
Er kwamen zo ook een paar kansen voor D.S.V, met een mooi opgezette aanval door Paul en Luuk, schoot Bas naast het goal. D.S.V zette veel druk op Overloon, en was ook de beter ploeg aan het eind van de 1ste helft. Rio die nog een kans kreeg, maar neergehaald werd in het zestien meter gebied, maar geen penalty mee kreeg. Tot dat Overloon met een aanval vanaf links op goal kon schieten, maar deze na een redding van keeper Stijn in werd geschoten. D.S.V kwam vlak voor rust dus op 1-0 achter…

In de rust werden we nog even extra aangescherpt door Steef, zodat we deze wedstrijd nog konden winnen, want we hadden nog een hele wedstrijdhelft de tijd om het recht te zetten, en op voorsprong te kunnen komen.

D.S.V begon goed aan de 2e helft, met meteen een goeie kans, maar Luuk die de bal net niet onder controle kon brengen. D.S.V creërde steeds meer kansen, en kwamen bijna tot scoren, maar Luuk werd neer gehaald in het zestien meter gebied, maar weer wijst de scheidsrechter niet naar de stip! D.S.V bleef maar proberen, om die gelijk maker te scoren. Maar steeds kwam het er net niet van. Overloon heeft niet veel kunnen creëren in de 2de helft. We hebben ook bijna niks weg gegeven, alleen werd het toch 2-0 doordat Rio balverlies leed, en Overloon de 2-0 binnen kon schieten. Het was D.S.V niet gelukt om het nog recht te kunnen zetten, en blijft dus op 16 punten staan.

Iedereen was erg teleurgesteld na deze eerste nederlaag. Maar we hadden nog wel iets om naar uit te kijken, want die avond na de wedstrijd hadden we een klein teamfeestje, wat na die nederlaag in Overloon, toch wel leuk en gezellig was!

SSS’18 B1 – DSV B1 2-0
1-0, 2-0 SSS’18 B1 (37, 61)

DSV B1: Stijn Weerts, Daan Reijnen (Bram Luyckx/52), Dion Gerrits, Pieter Raaijmakers (Tom Rutten/41), Rens Peters (Christoffel Dawud/72), Clif Raaijmakers, Rio Groot, Cas Aben (Sjors Cornelissen/63), Paul van Tankeren (Jesper Brans/46), Luuk Rühl, Bas van den Heuvel

Verslag: Bas van den Heuvel