Vandaag stond de wedstrijd tegen Hapse Boys B1 op het spel, die de B1 eerder deze week al trof in een bekerduel wat eindigde in een 1-1. Gelijke kansen zou je dus kunnen zeggen. Voor de wedstrijd kregen we nog wat kleine instructies van trainer Steef Peters, en we wisten wat er op het spel stond. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en meteen tegen een gelijkwaardige ploeg.

D.S.V. begon redelijk rustig aan de wedstrijd en wou eerst de organisatie hebben staan en daarna verder kijken. Zo ging het ook D.S.V. toonde na een kwartier voetballen meer initiatief en zo kwamen de eerste kansen. Uiteindelijk kwam D.S.V. op een 1-0 voorsprong door een goal van Jesper Brans, die met een mooie beweging de bal bij zijn linker kreeg en keurig afrondde.
Bij Haps gingen de hoofden hangen na de 2-0 van Rens Peters, die na een mooie actie van Bas v.d. Heuvel tegenover de keeper kwam te staan en het koelbloedig afrondde. D.S.V. voelde dat er meer te halen was en drukte goed door. Zo onstonden er meerdere kleine kansen, waarvan Paul van Tankeren er twee afronden waaronder een prachtige individuele actie op snelheid. D.S.V. stond met rust 4-0 voor, een comfortabele tussenstand.

In de rust werd er nog meerdere malen gezegt dat we de 2de helft in moesten gaan ofdat het nog 0-0 was en niet moesten verzwakken. D.S.V. ging goed verder waar ze in de 1ste helft mee waren begonnen en zo maakte Cas Aben uit de rebound de 5-0. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar D.S.V. zakte na de 5-0 in en kwam er niet meer uit. Haps kwam steeds meer in balbezit maar deed er nog niks nuttigs mee, tot dat er een corner kwam en de keeper van D.S.V. erlangs zat waardoor de bal vrij simpel in het net ging, 5-1. Haps wist dat ze eigenlijk nog kansloos waren maar drukte door en toen viel de 5-2. Na een uitgespeelde aanval kon Stijn Weerts de tweede bal achter zich vandaan halen. D.S.V. wat na de 5-2 ook nog eens met een nieuwe organisatie moest beginnen ivm met blessures, kwam niet meer in de wedstrijd en kreeg uiteindelijk de 5-3 ook nog tegen uit een vrije trap waarbij de bal rustig over de achterlijn rolde. 5-3 was de eindstand en de belangrijke eerste drie punten zijn binnen. Volgende week treft D.S.V. Mifano in de competitie. Op naar de 6 punten.

D.S.V. B1 – Hapse Boys B1 5-3

Jesper Brans 1-0 (16)
Rens Peters 2-0 (19)
Paul van Tankeren 3-0, 4-0 (30, 32)
Cas Aben 5-0 (43)
Hapse Boys B1 5-1,5-2,5-3 (50,57,80+2)

D.S.V. B1: Stijn Weerts, Daan Reijnen (Lars Reijnen/70), Dion Gerrits (Clif Raaijmakers/62), Tom Rutten, Luuk Rühl (Christoffel Dawud/46), Pieter Raaijmakers (Sjors Cornelissen/50), Jesper Brans, Cas Aben, Paul van Tankeren, Rens Peters, Bas van den Heuvel

Verslag: Dion Gerrits