Vandaag stond de wedstrijd tegen Rood Wit op het programma. Het was een belangrijke wedstrijd omdat we bij winst ons steviger bij de top 3 vestigden en dan volgende week tegen nummer 2 Sparta’25 konden gaan strijden om de tweede plaats. Als we zouden winnen zouden we een gat slaan met Rood Wit van 9 punten, dus we wisten waar we vandaag voor voetbalden.

D.S.V. begon redelijk goed aan de wedstrijd, maar dat leidde nog niet direct tot grote kansen. Na een kwartier spelen was het wel raak: Bas bereikte naar een goede actie en voorzet Rio die de bal ook goed inkopte 1-0. Vlak daarna viel uit het niets de 1-1: keeper Stijn verkeek zich op een voorzet van Rood Wit waardoor een van de aanvallers van Rood Wit vrij kon intikken. Binnen 10 minuten ging Stijn weer de fout in, nu met een verkeerde pass waar een aanvaller van Rood Wit tussen kwam en hem inschoot 1-2. D.S.V. bleef daarna wel voetballen en dat leidde op slag van rust nog tot de 2-2: Bas volleerde een afgeslagen voorzet hard in de linkerbovenhoek.

Na de rust ging het redelijk gelijk op wat niet grote kansen aan beide kanten opleverde. D.S.V. was een enkele keer redelijk gevaarlijk maar dat leverde geen doelpunt op. Halverwege de tweede helft viel uit het niets de 2-3 nadat een voorzet met wat geluk bij de linksbuiten van Rood Wit kwam die hem in het doel schoot. Na de 2-3 werd bij D.S.V. de tactiek omgezet en gingen ze achterin 1 op 1 spelen om zo meer naar voren te voetballen maar de winnaarmentaliteit ontbrak op sommige momenten en zo bleef het 2-3.

Het zijn dus drie kostbare punten die D.S.V. heeft laten liggen. Nu moeten we er alles aan doen om punten te pakken de komende twee weken tegen de nummers 2 en 1 van onze competitie en zo een plaats in de top 5 te handhaven.

D.S.V. B1 – Rood Wit ’62 B1 2-3
1-0 Rio Groot (17)
1-1, 1-2 Rood Wit ’62 (20, 22)
2-2 Bas van den Heuvel (40)
2-3 Rood Wit ’62 (54)

D.S.V. B1: Stijn Weerts, Daan Reijnen (Bram Luyckx/65), Clif Raaijmakers, Tom Rutten, Christoffel Dawud (Rens Peters/41), Pieter Raaijmakers, Rio Groot, Sjors Cornelissen (Cas Aben/63), Jesper Brans (Paul van Tankeren/53), Luuk Rühl, Bas van den Heuvel

Verslag: Stijn Weerts