Op Zaterdag 5 September was het zover voor DSV B1. De eerste competitiewedstrijd stond op het programma tegen Rood Wit’62 B1 uit Helmond. Na een leerzame voorbereiding tegen sterke ploegen moest DSV vandaag voor de winst gaan om zo goed de competitie te beginnen. Trainer Wiljo van Tankeren gaf voor de wedstrijd zijn tactiek weer en gaf nog een aantal aanwijzingen. DSV begon in een 4-3-3 opstelling.
In de eerste helft was er weinig beleving. De opbouw was redelijk en er mocht wel wat meer gecommuniceerd worden. Verder waren er af en toe wat combinaties die wat voor gevaar zorgden. Zo raakte rechteraanvaller Bas van den Heuvel via een pass van voorstopper Giel van Tankeren de paal van Rood Wit! Nadat hij de bal over de keeper schoot. Verder waren er af en toe wat kansen voor DSV. Die wel benut konden worden. Dit werd echter nagelaten.
Rood Wit stichtten in de eerste helft weinig gevaar. Helaas stond DSV wel tegen een achterstand aan te kijken doordat er even niet werd opgelet. Via een kopbal van een Rood Wit aanvaller was het een doelpunt. 0-1! Dit was tevens ook de ruststand.
In de rust liet de centrale middenvelder Dion Gerrits weten dat hij niet meer verder kon nadat hij een botsing had gehad met een speler van Rood Wit. Zo kon linkermiddenvelder Rick Pouwels zijn opwachting maken waardoor Clif Raaijmakers naar de positie van Dion schoof. Niemand was tevreden met het vertoonde spel. Het niveau was rondom slecht voor een B1 lieten trainer Wiljo van Tankeren en Peter Pouwels weten. Iedereen wist dat het veel beter kon en moest.

Zo begon de tweede helft weer. DSV wist wat er te doen stond. We begonnen fel aan de wedstrijd. Al gauw waren er een aantal kansen voor DSV. Via Lars Ermers en Emre Dilek had DSV alweer op gelijke hoogte moeten staan. Dit gebeurde niet! Spits Emre Dilek werd in de tweede helft naar de kant gehaald voor Stijn Weerts. Rood Wit ging in het verloop van de wedstrijd steeds onsportiever voetballen. Na wat akelige overtredingen was het genoeg geweest! Er vielen een aantal gele kaarten aan de kant van Rood Wit. DSV was het onsportieve gedrag zat! Met nog iets minder dan 10 minuten te spelen kreeg DSV een penalty. Deze benutte laatste man Sven Zegers. Waardoor de stand op 1-1 stond. Na dit doelpunt was DSV nog niet klaar met Rood Wit. Na een mooie pass van Clif Raaijmakers wist Bas van den Heuvel de keeper te verschalken met een prachtig doelpunt. 2-1! Rood Wit wist nog wat druk te brengen maar dit was niet genoeg.
Zo werd deze eerste felle wedstrijd gewonnen! Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Sparta’18 uit Sevenum. Verder willen we Paul van Tankeren en Pieter Raaijmakers van de C1 nog bedanken als wissels.
Scoreverloop: 0-1 :speler Rood Wit.
1-1 : Sven Zegers.
2-1 : Bas van den Heuvel