Vandaag was Gemert B2 onze tegenstander. De ploeg stond 9de maar we mochten ze niet onderschatten zei Steef tijdens de bespreking. Steef vertelde weer hoe we moesten gaan voetballen en vertelde wat over Gemert. Na deze bespreking reden we aan. Aangekomen daar zagen we op het schema dat we op het hoofdveld mochten voetballen. Dit is een van de beste kunstgrasvelden in de regio. We begonnen goed aan de wedstrijd, hadden veel bal maar geen grote kansen. Daarna gingen we steeds slordiger spelen. We raakten het balbezit steeds snel kwijt zodat we niks konden creëren. De organisatie stond wel weer goed, want Gemert had maar één kans gehad. Dat was een schot van 20 meter.
We probeerden nog voor de rust een voorsprong te krijgen. Maar het leek er niet in te zitten. We gaven allemaal moeilijke en hoge ballen in plaats van rustig over de grond in de voeten. We kregen toch nog wat kansjes maar de afwerking was niet goed. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Jesper een bal in de diepte aangespeeld en kon dus 1 op 1 op de keeper af. Hij ging links langs de keeper maar die haalde hem neer, zo kregen we dus een penalty. Wij dachten allemaal dat de scheids dus een rode kaart zou gaan trekken, maar de scheids vond het maar een gele kaart waard. Clif eiste de penalty op en schoot hem in de rechterhoek binnen. Hierna floot de scheids meteen af. In de rust vertelde Steef dat de organisatie goed stond maar dat het voetballen zelf slecht ging. We moesten de bal meer laten rollen en de makkelijkste oplossing zoeken. D.S.V. begon ook sterk aan de 2de helft. Er werden wat kansjes gecreëerd maar geen echte gevaarlijke. Totdat Bas een corner nam en Rio goed liep en de bal tegen de paal aan kopte. Dion lette goed op en schoot de rebound binnen. We probeerden om de druk vast te houden maar dat lukte niet, de organisatie stond de 2de helft minder goed. Hierdoor ging Gemert dus iets beter voetballen. Na een slechte terugspeelbal op Stijn kon hun spits 1 op 1 op Stijn doorlopen. De speler speelde de bal langs Stijn en liet zich tegen Stijn aanvallen. Hierdoor kregen hun een penalty en Stijn gelukkig een gele kaart. De strafschop leek goed te worden ingeschoten maar Stijn redde met een goede redding. D.S.V. moest nog opletten want Gemert kreeg nog wat kleine kansjes. D.S.V. begon weer iets beter de voetballen en zo ontstond er een aanval aan de rechterkant. De bal werd door Paul voorgegeven maar Dion schoot de bal over de goal heen. Gemert kreeg nog een grote kans na een fout van D.S.V. waarbij hun spits de bal zo binnen kon schieten maar schoot de bal hoog langs het doel. Op het einde werd er door beide ploegen niks meer gecreëerd en floot de scheids dus af. D.S.V. wint opnieuw en blijft 2 punten achter de koploper. We hebben nu 2 weken geen competitiewedstrijd en nemen het dan op tegen Volkel voor de beker. Bij winst gaat D.S.V. door.

Gemert B2 – D.S.V. B1 0-2
0-1 Clif Raaijmakers (40/pen.)
0-2 Dion Gerrits (47)

Bijz.: Gemert B2 mist strafschop (53)

D.S.V. B1: Stijn Weerts, Pieter Raaijmakers, Dion Gerrits, Daan Reijnen (Cas Aben/71), Luuk Rühl (Bram Luyckx/63), Clif Raaijmakers, Rio Groot, Sjors Cornelissen, Rens Peters (Paul van Tankeren/49), Jesper Brans, Bas van den Heuvel

Verslag: Rens Peters