Op zaterdag 2 mei speelde DSV B1 een uitwedstrijd tegen Venray B2. Het was heerlijk weer en iedereen had er erg veel zin in. Eerder deze week verloor DSV thuis met 0-2 van Rood Wit B1, dus hadden we nog wat goed te maken tegenover trainer Marc Willems.
Nadat we in Venray aankwamen zochten we de kleedkamer op en legde trainer Marc Willems zijn tactiek uit. We speelden in een 4-3-3 opstelling. De opdracht van Marc was, vrij voetballen zonder enige druk, veel communiceren en strijd leveren. In de warming- up bleek al snel dat spits Giel van Tankeren niet fit genoeg was om aan de wedstrijd deel te nemen. Hierdoor kreeg Harm Nabuurs de kans om zich te bewijzen als spits.
DSV begon fel aan de wedstrijd. Veel kansen werden nog niet gecreëerd. Achterin stond de verdediging goed opgesteld waardoor de aanvallers van Venray weinig mogelijkheden kregen. Verder was er een goede opbouw via de verdediging naar het middenveld. DSV werd enkele keren gevaarlijk door vrije trappen en corners van rechtermiddenvelder Jeroen Portier. Helaas werd er veel voetbal over de rechterflank gespeeld waardoor rechteraanvaller Guus van Lieshout er na een tijdje aardig doorheen zat. Trainer Marc Willems greep in! Hij wisselde onze rechteraanvaller met de linkeraanvaller dat hield in, Emre Dilek verschoof van de linkervleugel naar de rechtervleugel en Guus van Lieshout van de rechtervleugel naar de linkervleugel. Door deze omzetting werd er meer via de linkerflank gevoetbald. Door een goede combinatie via het middenveld kwam Guus van Lieshout alleen voor de keeper van Venray, maar jammer genoeg schoot hij de bal net naast het doel. De ruststand was hierdoor ook 0-0.
In de rust zei trainer Marc Willems dat de aanval van Venray de sterkste linie was. Verder moesten we fel blijven en veel communiceren! Nadat we wat gedronken hadden ging DSV er weer vol tegenaan. Vroeg in de 2e helft scoorde Venray de eerste goal van de wedstrijd. De concentratie was even weg waardoor Venray door een klutsbal voor de 1-0 kon aantekenen. DSV ging hierna opzoek naar de gelijkmaker. Na een goede corner van Jeroen Portier was spits Harm Nabuurs zeer attent en kopte de bal prachtig in 1-1! Venray dreigden veel via de vleugelaanvallers maar de verdediging stond goed opgesteld waardoor er weinig kansen werden weggegeven. Er werd veel gecoacht zodat er geen misverstanden ontstonden. De 1-2 werd gescoord door aanvoerder Bas Aben uit een penalty. Hierna bleef DSV geconcentreerd en met strijd voetballen. Venray begon zich de irriteren na een opstootje, hierdoor was de eerste rode kaart een feit. Zo stonden er bij Venray nog maar 10 man in het veld. Verder trok de scheidsrechter nog 2 gele kaarten voor Guus van Lieshout en Jeroen Portier. Helaas moest Vince Gerrits het veld nog verlaten door een blessure. Keeper Melvin Willems greep enkele keren goed in. Hierdoor werd de eindstand veiliggesteld door 2 prachtige trappen van Jeroen Portier die op het hoofd belande van Harm Nabuurs 1-3 en Guus van Lieshout 1-4.
Na veel strijd en moed werd de 9e overwinning binnen gesleept. DSV B1 staat op dit moment op de 6e plaats met nog 2 wedstrijden te gaan.

Opstelling:
Verdediging:
Keeper: Melvin Willlems
Linksback: Kevin Cornelissen ,Voorstopper: Bas Aben(c),Laatste man: Sven Zegers en Rechtsback: Mark Derks
Middenveld:
Linksmidden: Dennis Verhoeven,Centraal midden: Rick Pouwels en Rechtsmidden: Jeroen Portier.
Aanval:
Linkeraanvaller: Emre Dilek, Spits: Harm Nabuurs en Rechteraanvaller: Guus van Lieshout.

Wissels: Vince Gerrits, Giel van Tankeren en Len Raaijmakers.

Scoreverloop:
1-0: speler Venray.
1-1: Harm Nabuurs.
1-2: Bas Aben.
1-3: Harm Nabuurs.
1-4: Guus van Lieshout.

(door: Sven Zegers)