Afgelopen maandag speelde D.S.V.B1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympia’18 B1.
Het was een goede kans voor ons om te meten hoe we ervoor stonden tegen een hoofdklasser. We namen deze vriendschappelijke wedstrijd dan ook zeer serieus na een goede warming-up konden we beginnen aan de wedstrijd.
D.S.V. begon geconcentreerd en begon ook meteen fel aan de wedstrijd, het was dan ook niet verwonderlijk dat ze al vroeg op voorsprong kwamen. Na een actie van Paul v Tankeren op de rechterflank kon Bas van den Heuvel de bal intikken. Na de 1-0 hield D.S.V. de wedstrijd goed onder controle. D.S.V. kreeg nog een goede kans voor rust maar deze werd na een individuele actie van Bas gekeerd door de keeper. D.S.V. speelde met vlagen goed spel maar was in sommige fases ook erg slordig. In de rust werd verteld dat het spel redelijk was maar dat we wel op moesten passen voor de gevaarlijke snelle uitbraken van Olympia’18.
Vol goede moed gingen we de tweede helft in. Olympia’18 bleek in de gaten te krijgen dat ze hier niet zomaar eventjes zouden winnen en deden er een schepje boven op. Beide ploegen kregen wat kleine kansen maar de grootste kans was voor DSV. Sjors kreeg een goede schietkans maar had iets te veel tijd nodig en dus kon het schot geblokt worden. De laatste fase van de wedstrijd werd steeds onsportiever. D.S.V. trok zich daar niets van aan en speelde de wedstrijd goed uit.
We waren allemaal blij dat we een overwinning hadden gepakt, En gaan dus vol goede moet richting de bekerwedstrijd van aankomende zaterdag tegen Volkel. Hier kunnen we ons plaatsen voor de volgende ronden en dus op twee fronten actief blijven.
D.S.V.B1 – Olympia’18 B1 1-0
1-0 Bas van den Heuvel (5)

D.S.V.B1: Stijn Weerts, Daan Reijnen, Dion Gerrits (Rio Groot/46), Tom Rutten (Pieter Raaijmakers/41), Rens Peters, Clif Raaijmakers, Jesper Brans, Cas Aben, Paul van Tankeren (Sjors Cornelissen/53), Bram Luyckx (Luuk Rühl/60), Bas van den Heuvel (Christoffel Dawud/41).
Verslag: Luuk Ruhl