Meterik – DSV verzekerde zich in de laatste competitiewedstrijd van een bewijs voor deelname aan de nacompetitie. Meterik werd gemakkelijker verslagen dan vooraf gedacht (1-2).

[door Arie Cornelissen] 

DSV creëerde vanaf het begin diverse kansen. Jarvi Jansen schoot voorlangs toen hij alleen op de keeper afging en in de vierde minuut kopte aanvoerder Rens Peters op de lat uit een vrije trap van Lars Veldpaus. De teruggekaatste bal werd door Jarvi over getikt. Bij afwezigheid van Stijn van den Broek, stond Jesper Brans in de spits. Jesper veroverde de bal op 30 meter van de goal  en had vrij baan. Doelman Luuk Haenen redde. De in de eerste helft goed spelende Rik Groot volgde Jesper’s voorbeeld. De middenvelder kwam slim voor zijn man toen de bal werd ingespeeld en ook Rik kon alleen op de keeper af. Opnieuw voorkwam Haenen DSV’s openingsgoal. Meterik liet niet zien waarom de ploeg hoog geklasseerd staat. Ze leverden geen enkele goede aanval af. DSV bleef gemakkelijk overeind. Nadat Jarvi Jansen kort voor rust voorlangs schoot, gingen steeds meer supporters regelmatig op hun mobiel kijken om de eredivisiestanden bij te houden. De spanning in Rotterdam was groter dan in Meterik.

Na rust kwam de Sinttunnisse ploeg alsnog aan de leiding. Pieter Bongarts bracht de bal in de ‘zestien’. Rens Peters, het hele seizoen al goed op dreef, knokte zich op karakter langs de tegenstander en prikte de bal tegen het net (0-1). Meterik kwam niet verder dan een onbedoelde dwarrelbal op de lat van Huub Kleuskens. DSV bleef zoeken naar nieuwe gaatjes in de defensie. Rechtsback Piet Lamers stoomde in de 57e minuut op en vond in de middenas Rens Peters. Keeper Luuk Haenen was opnieuw de sta-in-de-weg. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd beslist. Vleugelspits Lars Veldpaus bediende Pieter Bongarts, die heerlijk uithaalde en de bal binnenpegelde (0-2). Bij Meterik leek inspiratie verder af te nemen. DSV bleef gewoon zijn spel spelen. De mooiste aanval van de dag had een beter lot verdiend. Lars Veldpaus nam de bal in de 78ste minuut met veel gevoel aan en gaf een crossbal op invaller Ton Verhoeven. Ton zette voor, het schot van Pieter Bongarts werd gekeerd. De spanning kwam toch nog even in de wedstrijd toen de ongedekte Tom Verbong vrij mocht uithalen van 30 meter. Zijn vuurpijl belandde vanuit het niets in de kruising. Geweldige goal. Meterik zette even aan en DSV kwam nog goed weg bij een scrimmage. De zege kwam echter niet meer in gevaar. DSV speelt nacompetitie en beloont zich daarmee voor een prima seizoen met een jonge selectie.

 

 
Man of the Match!
Coach Steef Peters was de man of the match. Had Steef vandaag een beslissende invloed dan? Nee, maar de sympathieke trainer is de man die dit seizoen van DSV een geolied geheel maakte. Jonge jongens kregen een kans en hij zorgde ervoor dat de ploeg weer een écht team werd. Spelers gunnen elkaar wat en geven elkaar vertrouwen. Wisselspelers draaiden vaak makkelijk mee, Steef hield iedereen gemotiveerd en bij de groep. Een knappe prestatie. De spelers krijgen de credits voor het behalen van de nacompetitie. Terecht! Maar de coach had hierin met zijn staf zeker een belangrijk aandeel.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Piet Lamers, Mattee van Benthum, Jochem Koopmans (70. Ton Verhoeven), Laurens Willems, Rens Peters, Jarvi Jansen, Pieter Bongarts, Jesper Brans, Rik Groot en Lars Veldpaus (80. Rio Groot)

 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Montagnards 1 2-1
RESIA 1 - DSV 1 2-5
DSV 1 - SVEB 1 5-0
Olympia'18 - DSV 1 3-1
DSV 1 - Melderslo 1 6-1
RKOSV Achates 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Oostrum 1 5-2
Meterik - DSV 1 1-2