Sint Anthonis – Van de eerste tot de laatste minuut boeiden DSV en EWC de toeschouwers. Kansen, mooie acties, stevige duels en strijd. Veel strijd. Een score van 4-4 had niet misstaan, het werd uiteindelijk 1-1.

[door Arie Cornelissen]

EWC-spits Mimoun Akrom had zijn beste actie van de wedstrijd meteen aan het begin. Hij verzilverde in de vierde minuut een voorzet vanaf rechts koelbloedig. Met een kapbeweging legde de spits de verdediging in de luren (0-1). Aan de overzijde wist direct daarna Lars Veldpaus bijna te scoren uit een steekbal van Jarvi Jansen. De wedstrijd ‘ijshockeyde’ op en neer. De behendige Tomas van Ham was gevaarlijk bij een EWC-uitval. En ook aanvoerder Rens Peters dook dreigend voor de goal op. Hij kreeg een voorzet net niet genoeg onder controle om hard in te kunnen schieten. Ook Jarvi Jansen’s schot uit een pirouette in de 34ste minuut had meer verdiend. Even later stond keeper Bono Barten aan de basis van de gelijkmaker. Zijn uittrap kwam halverwege de helft van de tegenstander terecht bij Jarvi Jansen die de bal controleerde en Lars Veldpaus in de voeten aanspeelde op 25 meter van de goal. De 18-jarige aanvaller dook met power en vol overtuiging de ‘zestien’ in. Lars ging over de knie en de scheids wees naar de stip. Koele kikker Jarvi Jansen benutte het buitenkansje (1-1). Nog voor rust hadden de Wellenaren de leiding kunnen pakken, maar de uitblinkende doelman Bono Barten redde katachtig.

In de tweede helft was DSV de betere ploeg. De bal ging goed van voet naar voet en EWC werd achteruit gedrukt met gevarieerde aanvallen. Jeroen Peeters miste inglijdend de bal op een haartje en Jesper Brans had na een heerlijke solo een penalty verdiend. De Sinttunnisse ploeg probeerde via beide kanten het gaatje te vinden. De twee goed op dreef zijnde ‘architecten’ van de aanvallen waren meestal de gebroeders Rik en Rio Groot. Jeroen Peeters schoot halverwege de tweede helft van dichtbij tegen een been. En Lars’ schot werd geblokt na een schitterende actie van Rio Groot. Hoe goed DSV ook speelde en kansen creëerde, de allerbeste kansen waren in de eindfase voor EWC. Bono Barten wist in de 37ste minuut met een sprint á la Usain Bolt een bal net voor de doellijn te pakken en neutraliseerde in de 39ste en 42ste minuut met fantastische reddingen twee reuzenkansen van Koen Stevens. Ook stopper Jesper Brans redde nog knap met een ‘backhandsliding. DSV bleef in de slotseconden ijverig naar de overwinning zoeken, maar steeds werd het schot op het allerlaatst geblokt.

 

 
Man of the Match!
Doelman Bono Barten was dé man van de wedstrijd. Hij gaf de indirecte assist voor de gelijkmaker en had vier knappe reddingen. Hij bleef koel in het soms volle doelgebied en is gegroeid in ballen vanaf de zijkant. Na Ysselsteyn (koploper) bleef DSV ook tegen het taaie EWC uitstekend overeind. In de tweede helft zocht DSV sneller de diepte en dat pakte goed uit. De Wellenaren speelden op het randje van sportiviteit. Mooi om te zien dat het jonge DSV zich steeds beter kan wapenen tegen ‘sneaky’ tegenstanders.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Piet Lamers, Jesper Brans, Jochem Koopmans (58. Mattee van Benthum), Sjors Cornelissen (69. Laurens Willems), Rens Peters, Jarvi Jansen, Rio Groot, Jeroen Peeters, Rik Groot (80. Ton Verhoeven) en Lars Veldpaus.

Wedstrijdfoto's: zie www.scootshootfotografie.nl/wedstrijdfotos-dsv/
 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4- 2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1