Sint Anthonis – Ook de horde FC Uden werd door DSV genomen. Na een goede eerste en mindere tweede helft kon de Sinttunnisse ploeg voor de vierde opeenvolgende keer drie punten bijschrijven (2-1).

[door Arie Cornelissen]

Het duurde even voordat DSV op gang kwam. Beide ploegen snuffelden aan elkaar en moesten wennen aan de harde wind. DSV kon de openingen niet direct vinden. FC Uden is weliswaar een laaggeklasseerde ploeg, maar heeft een technisch behoorlijk niveau met enkele balvaste spelers.  
Na een kwartier braken de groen-witten de ban. Vleugelspeler Jarvi Jansen passte op Luuk Rühl en liep zelf door.  Luuk tikte op maat terug en Jarvi rondde koel af (1-0).
FC Uden kroop daarna meer uit haar schulp en de beweeglijke Halid Polat werd regelmatig gezocht. Het was ook Polat die zich met een schot liet zien.

Opnieuw Jarvi

Het was echter DSV dat efficiënter was. Aan de zijkant van het veld passte Luuk Rühl op rechtsback Teun Vloet, die met een bekeken voorzet Jarvi Jansen bereikte.  De slanke aanvaller controleerde de bal en liet opnieuw doelman Jorn Blom kansloos (2-0). Goede goal. Luuk  Rühl was even later dicht bij de ‘Vorentscheiding’, maar zijn  zweef-trap belandde op de paal. Tien minuten later was de spits opnieuw dichtbij een goal, keeper Blom redde knap. DSV’s overwicht nam toe. De tegentreffer viel dan ook  onverwacht. Christiaan Schulz bracht de bal in de zestien, waarna een rommelige situatie ontstond die FC Uden een vrije trap opleverde. Bryan van Schaijk schoot deze fantastisch in de bovenhoek (1-2).
Aanvoerder Rens Peters had even later de schade alweer bijna gerepareerd. Hij slalom om twee spelers, maar was net even uit balans waardoor de bal voorlangs ging.

Scherpte

FC Uden bleef ook in de tweede helft geloven in een goed resultaat. Mike van Lierop schoot voorlangs en een  andere inzet werd door libero Pieter Bongarts net voor de lijn gekeerd. In het laatste kwart van de wedstrijd had DSV meerdere kansen. Luuk Rühl kreeg een paar goede mogelijkheden en ook Rens Peters had de derde treffer op de schoen, maar de scherpte of het overzicht  ontbraken deze middag in aanvallend opzicht.
Voor DSV bleef het met de lastige wind tot de laatste minuut opletten. Net als in de vorige wedstrijden bleef DSV in elke linie hard werken, waardoor FC Uden niet verder kwam dan de rand van de zestien meter en de groen-witten de zege binnentrokken. Volgende week wacht topploeg SES.

Meer foto's van deze wedstrijd vind je op ScootShootFotografie!
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 7

Man of the match!

Jarvi Jansen was met twee goals DSV’s man of the match. Het gemak en de rust waarmee Jarvi beide goals afrondde was mooi om te zien. De eerste bereidde hij zelf voor, bij de tweede was het moment tussen aanname en schot precies goed.

Opstelling DSV 

Rens van Tienen, Teun Vloet,  Dion Gerrits, Mattee van Benthum, Pieter Bongarts ,  Sjors Cornelissen Rens Peters, Rik Groot, Jarvi Jansen (88. Chris Dawud), Luuk Rühl en Lars Veldpaus (70. Jesper Brans) 

Scoreverloop

15. 1-0 Jarvi Jansen  
25. 2-0 Jarvi Jansen  
38. 2-1   Bryan van Schaijk

Competitie-overzicht

30.09.2018 Achates - DSV 2-2
07.10.2018 Achilles Reek - DSV 2-4
14.10.2018 DSV - HBV 3-1
21.10.2018 Gassel - DSV 1-2
28.10.2018 DSV - FC Uden 2-1
04.11.2018 DSV - SES  
11.11.2018 DSV - Juliana Mill  
18.11.2018 Sv Milsbeek - DSV