Zoals iedereen op de website heeft kunnen lezen, heeft DSV C1 in het Hemelvaartweekend deelgenomen aan de Leipzig Friendship Cup 2010. Trainers, begeleiders en spelers

kijken terug op een meer dan geslaagd weekend; we hebben er met z’n allen van genoten! Omdat wij jullie, lezers van de website, niet willen onthouden van deze ervaring, volgt onderstaand een verslag, geschreven door de spelers van C1.Foto's: klik hier

Donderdag 13 mei 2010
Eindelijk was het zover: DSV C1 gaat naar Leipzig! Het beloofde vooral een erg leuke ervaring te worden, waar we veel konden voetballen.
‘Koffie?,’ dat was toch het eerste waar Steef en Vince aan dachten, want het was ook nog maar 7.30u ’s morgens. Toen iedereen aanwezig was, gingen we met onze spullen naar het MFC. Om 8.00u kwam de bus die ons naar Leipzig zou brengen. ARC (een voetbalteam uit Alphen aan de Rijn) reisde ook met ons mee. We namen afscheid van iedereen en vertrokken. In de bus ging alles prima. We stopten een paar keer en kwamen uiteindelijk rond 16.00u aan bij de installatieplek. Hier vertelden ze ons dat we naar een school konden gaan langs de voetbalvelden en daar konden slapen. Dat deden we. Toen alle bedden opgemaakt waren, gingen we even een rondje lopen en wat voetballen. Daarna gingen we naar de tent waar we konden eten. Het eten daar was best lekker, maar daar is niet iedereen het mee eens... Vervolgens gingen we beach soccer spelen. De bal rolde niet zo goed over het zand, maar dat maakte het wel leuk. Na een uur was iedereen een beetje moe en vies. Dus gingen we douchen. Daarna bleven we in ons schoollokaal en probeerden we te slapen. Sommigen waren nog niet echt moe en daarmee wandelde Steef buiten nog een rondje.
Hierna was het toch wel tijd om te gaan slapen, want de volgende dag stonden de wedstrijden klaar.

Vrijdag 14 mei 2010
Jelle was 14 mei 14 geworden, dat hadden we natuurlijk ook gevierd. Midden in de nacht hadden we Jelle gefeliciteerd en ‘s morgens bij het ontbijt hadden we Jelle een prachtige sjaal van DSV gegeven met al onze namen erop en er werd natuurlijk ook gezongen, de hele eetzaal ging mee zingen voor de jarige.

Na een korte nacht stonden we al vroeg op omdat we naar de opening van het toernooi moesten.
We moesten met ons team met de Nederlandse vlag meelopen, bij de opening moesten we het Wilhelmus zingen. Na de opening gingen we ontbijten in een grote tent waar we ook het avond eten kregen. Toen we klaar waren met ontbijten liepen we terug naar ons klaslokaal om ons daar klaar te maken voor onze wedstrijden.
We hadden ons klaargemaakt en Steef had nog een goed woordje gedaan. We liepen het veld op om goed warm te worden, de warming-up was klaar en we waren er ook klaar voor om het toernooi hopelijk goed in te gaan, helaas ging de eerste wedstrijd niet volgens de verwachtingen. We begonnen de eerste helft tegen een Duitse ploeg: SC 1919 Heudeber. De eerste helft ging op het begin al meteen mis met een verdedigings foutje, we waren iets te laat en zo kon de Duitser de eerste bal er in schieten, we hadden elkaar weer opgepept en we probeerden het de kansjes waren niet groot en werden ook niet benut. De 2e helft werd het nog erger voor DSV, een klein foutje van ons werd bestraft met een vrije trap, de vrije trap werd nog aangeraakt en zo ging de bal over Bono heen, helaas werd deze wedstrijd 2-0 voor Heudeber.
De 2e wedstrijd van vandaag werd gespeeld tegen ARC C1 uit Alphen a/d Rijn.
Weer een oppeppertje van Steef en een goede warming-up en zo gingen we de wedstrijd in. We wisten dat deze wedstrijd heel moeilijk zou worden omdat we tegen een 2e divisionist moesten voetballen. We begonnen meteen heel erg goed aan de eerste helft en we kregen een paar kansjes, en na een vrije trap van Jesper werkte Rio de bal er goed in. 1-0 voor DSV.
De kansen waren toch voor ARC maar er werd goed verdedigd en zo kwamen we de eerste helft rond, de 2e helft waren de kansen weer voor ARC en toch scoorden ze, het was nog even billen knijpen maar het werd 1-1, dit was een goede prestatie van ons.
De laatste wedstrijd moesten we tegen de thuisploeg uit Leipzig: SV Leipzig Ost.
We begonnen de eerste helft en we waren er van overtuigd dat we deze gingen winnen. We begonnen sterk en Jarvi scoorde al snel daarna werd het nog mooier omdat Jarvi nog een keer scoorden, het was 0-2 voor ons. De tegenstander had nog geen een kans gehad en toen scoorden we er weer een (Jesper), DSV voetbalde sterk en we wouden deze wedstrijd zeker pakken omdat we wel wat wouden bereiken. De wedstrijd was nog niet voorbij en weer scoorde DSV door weer een goed doelpunt, de gelukkige was dit keer Niels. Deze wedstrijd hadden we te pakken en we waren blij dat we toch 3e in deze ronden waren geworden. Morgen kregen we nieuwe tegenstanders en weer een nieuwe uitdaging.
Na een lange voetbal ochtend/middag hadden de trainers, de jongens van de C1 en Karin zin om naar de stad te gaan. We werden gebracht door onze chauffeur: Arie! We hadden ons wel erg vermaakt met Arie. Toen we in de stad aan kwamen moesten we van Arie onthouden dat als we verdwaald raakte om dat aan mensen te vragen waar het Leipzig Hauptbahnhof is. We waren nog niet lang op stap en toen zagen we al een straatartiest en we konden het niet laten om van hem geen foto te nemen. Dus ging Christoffel bij hem staan en maakte we een foto en even later zag Jarvi een raar beeld waar hij graag mee op de foto wilde. Na het foto's nemen kregen we honger en gingen we naar de McDonald's om wat te eten. Na de Mc gingen we nog even op een terrasje zitten en kregen we een drankje aangeboden van Steef. Tijdens het drinken waren we nog even opzoek naar een vriendin voor Steef. Steef heeft al een vriendin, maar heeft er geen in Duitsland, dus gingen we opzoek, maar helaas liep er niets Bijzonders langs. Toen iedereen zijn drankje op had gingen we met de bus weer terug naar het schoolgebouw en onderweg naar het schoolgebouw waren we met z'n alle aan het zingen: Always look on the bright side of life. Toen we eindelijk aan kwamen bij het schoolgebouw, gingen we allemaal meteen weer op ons bedje liggen.
De dag was voorbij en we waren moe van het goede werk!

Zaterdag 15 mei 2010
Vandaag stonden de laatste wedstrijden op het programma, nadat we waren opgestaan en lekker hadden ontbeten, reden we naar het stadion van Leipzig. Daar hadden we tijd voor omdat de eerste wedstrijd van ons niet doorging. We reden met onze eigen bus naar het stadion. Het was wel jammer dat we er niet in konden, dus hebben we er een ronde omheen gelopen. Toen we weer terug waren kregen we ineens te horen dat we van ARC C2 verloren hadden (2e team waar we tegen moesten voetballen). Toen Steef had geïnformeerd wat er nu eigenlijk aan de hand was, kregen we te horen dat de wedstrijden waren vervroegd. En beide teams wisten van niks, dus een hele grote fout van de organisatie. Steef heeft nog wel kunnen regelen dat we later die dag een soort van inhaalwedstrijd tegen ARC C2 konden voetballen. Dit ging niet meer voor het toernooi, maar voor de eer. Toen gingen we ons klaarmaken voor de 3e wedstrijd tegen de Duitsers.

Nadat we onze eerste 2 wedstrijden dus niet konden spelen kwam er nog een derde wedstrijd. We moesten die wedstrijd tegen Duitsers waar we eerder het toernooi al 4-0 van hadden gewonnen. Maar deze wedstrijd was anders. We gaven elkaar opdrachten die we in de wedstrijd moesten uitvoeren. Dat vonden we wel leuk. Nog voordat de wedstrijd begon vroeg Christoffel aan de scheids of hij een knuffel mocht geven, na 2 minuten had de scheids het aanbod afgewezen, maar Chris heeft toch zeker zijn best gedaan. Ook Max voerde zijn opdracht goed uit, hij moest zijn tegenstander ‘opwinden’. Tijdens het voetballen hoorde we af en toe: Oei, oei, oei! Tussen alle opdrachten door werd er ook nog gevoetbald. We kwamen 1-0 voor maar het werd ook nog 1-1. Rio had de opdracht dan met de tegenstander mee te juichen. Eerst baalde Rio, maar toen kwam hij erachter dat hij moest juichen en dat zag er heel leuk uit. Toen kregen we een corner. Terwijl Steef aan het wisselen was pakte Jarvi de bal en liep vrolijk een Dixi (wc-hokje) in. De scheids had niks in de gaten en toen hij toestemming wilde geven de corner te nemen was hij de bal kwijt. Toen kwam Jarvi vrolijk het hokje uit, met wat wc-papier uit de broek hangen, en het spel werd weer hervat. Met een 1-1 tussenstand werd Paul in het strafschopgebied neer gehaald. Hij kreeg daardoor een penalty. Die penalty vierde hij iets te uitbundig en kreeg daardoor een gele kaart. De penalty werd genomen door Bono en die schoot hem er perfect in. Uiteindelijk wonnen we met 2-1 en waren bijna alle opdrachten vervuld.
DSV C1 – Toxandria C1
Ook was er gedacht aan een oefenwedstrijdje tegen Toxandria. Een wedstrijd gewoon puur voor de lol maar natuurlijk moest er wel gewonnen worden van Toxandria. Met een feestopstelling gingen we het veld op. De jel werd gedaan en de wedstrijd begon, het was een beetje hotse knotse voetbal, maargoed, bij deze wedstrijd stond lol hebben op de eerste plaats. Al snel zagen we dat de mannen uit Rijkevoort niet konden ballen en we stonden zo bij de rust al 3-0 Voor. Na de rust zagen de trainers van Toxandria hoe DSV ze inmaakten en gingen zelf maar is meevoetballen. Hier lieten we het natuurlijk niet bij zitten en brachten Karin Cornelissen in, die het spel moest gaan maken. Karin stond er nog geen 2 minuten in of de bal lag in het netje van DSV na een blunder van keeper Christoffel Dawud. Ook Steef zag dat Karin onder haar kunnen speelde, dus ze werd weer gewisseld. Hierna floot scheidsrechter Vince Gerrits af. Een leuk ontspannend partijtje dat ook wel een keer mag na het harde werken in de vorige wedstrijden.
DSV C1 – ARC C2
De laatste wedstrijd van het toernooi voetbalden we tegen de C2 van ARC. Een wedstrijd waar zeker kansen lagen, maar ook een wedstrijd waar we het moeilijk in kregen. De wedstrijd tegen de C1 van ARC werd een 1-1 gelijk spel. De C2 van ARC was voetballend ook een heel sterk elftal, maar fysiek waren ze wat minder. Ook moest DSV nog even alles uit de kast halen, iedereen was moe maar het was de laatste wedstrijd. De wedstrijd begon en het ging gelijk op, het was ARC die de eerste goal maakte. Snel hierna maakte DSV de 1-1. en zo gingen we ook rusten. In de tweede helft werd ook goed gevoetbald maar ARC maakten toch de 1-2 en later ook de 1-3, DSV zat er helemaal doorheen, en heeft nog alles uit de kast gehaald om toch nog het maximale eruit te halen, maar meer zat er niet meer in. Ondanks de vermoeidheid speelde DSV een prima wedstrijd.

Rond half 10 ‘s avonds gingen we nog een even naar een kroeg in de buurt.
Het was een gezellige kroeg waar je veel kon doen zoals: biljarten, darten, videogame spelen en bowlen.
Ook kon je nog naar de wedstrijd Bayern München – Werder Bremen kijken, maar die wedstrijd was toen al afgelopen.
Deze keer werden we niet door Arie gebracht, want het was maar een kwartiertje lopen.
De leiding stond aan een hangtafel en kocht te drinken. (Bier).
Op het begin werd er niet veel gedaan, maar even later werd er gebruik gemaakt van een videogame en van het biljarten.
Bij de videogame kon je tegen elkaar racen, dit spel viel vooral in de smaak bij
Willem en Melvin. Ook werd er veel gebiljart.
Na een paar uurtjes was er niet meer zoveel aan, iedereen wou het liefst weer naar ons schoollokaal gaan.
Voordat we dat deden kregen we nog wat chips maar dat was al vlug op.
Vele van ons waren toch wel moe, dat komt doordat het een leuk en sportief toernooi was geweest en omdat er niet al teveel werd geslapen alle nachten.
Rond 1 uur gingen we weer terug en werd er nog in de nacht nog een balletje geschoten door velen van ons.
Nadat ze terug kwamen maakten de meeste zich gereed om in de slaapzak te kruipen en nog wat te praten. Later die nacht werd er geslapen.

Zondag 16 mei 2010
Zondag ochtend zouden we weer vertrekken vanaf Leipzig naar de laan in Sint Anthonis naar dat iedereen zijn spullen ingepakt had gepakt, Liepen we naar de ontbijttent. Toen we klaar waren liepen we terug en pakte meteen onze spullen en stapte in de bus waar het andere in onze bus al op ons aan het wachten de spullen werden in de bus gedaan. En toen reden we aan vanaf Leipzig. Om de 2/3 uur kregen we een tussen stop om onze benen uit te strekken/luchten. We hadden onderweg ook nog iets voor Gijs gekocht (Gijs kon niet mee omdat hij vlak voor vertrek ziek werd)
Het leek ons wel leuk om Gijs een bezig cadeau te geven daarom is het o.a. de playboy geworden.
Weer aangekomen in Sint Anthonis gingen we nog even met ari(onze geweldige buschauffeur) op de foto.
Pakte onze spullen uit de bus en gingen dan naar huis.

Moe, maar zeker voldaan, kijken we terug op dit weekend.
Het was fantastisch; een mooie afsluiting van een fijn voetbalseizoen!