Doordat Gemert C1 te weinig spelers had, ging de oefenwedstrijd van woensdag niet door, daarom speelden we dinsdag een oefenwedstrijd tegen Hapse Boys C1. Afgelopen zaterdag hadden we ook al geoefend, tegen Wittenhorst C1, die wedstrijd ging met 1-6 verloren. Dat moest natuurlijk beter, al de spelers en trainers waren dus gebrand op een beter resultaat tegen Haps. Tegen Haps konden we wel weer beschikken over Willem en Pieter die er tegen Wittenhorst nog niet bij waren.

DSV begon de eerste helft niet goed, er werd veel te weinig gecommuniceerd en het spel was veel te statisch, er werd weinig bewogen, en zo konden we de bal vaak niet kwijt en dat leidde dan ook tot een hoop erg goede kansen voor Haps. Zo kwam de rechtsvoor van Haps een aantal keer goed uit, maar hij benutte deze kansen niet, maar de druk op DSV werd wel steeds groter, en een tegengoal zat eraan te komen. Uiteindelijk kwam die tegengoal er ook, door een slechte inspeelpass van onze keeper Bono kon de linksvoor van Haps de bal zo oppikken en doorlopen, er ontstond zo dus een 1 tegen 1 situatie. In eerste instantie werd het schot nog geblokkeerd, maar in de rebound was het toch raak. DSV probeerde het nog wel maar er lukte niet veel meer, er moest dus een betere tweede helft gespeeld worden.

De tweede helft begon DSV meteen erg goed, DSV zat er fel op en zette Haps goed onder druk, zo kwam Haps niet tot voetballen. Dit leidde al snel tot de gelijkmaker, Paul werd in gespeeld op de linkerflank en maakte een erg goede actie en schoot ook nog goed raak: 1-1.
DSV zette goed door, maar toch was het Haps die de leiding weer nam. Door een communicatiefout kon de linksvoor van Haps erdoor en legde goed terug op de zestien waar de speler van de Haps de bal voor het intikken had.
Direct uit de aftrap was het Jesper die een actie maakte en een vrije trap veroverde op ong. 20 meter van het doel, Jesper eiste de vrije trap zelf op en schoot de bal goed in, zo was het dus al snel weer gelijk.
DSV ging door en Haps werd goed vast gezet, toch creëerde Haps een aantal kansen maar keeper Bono hield DSV overeind. Uiteindelijk was het toch DSV dat scoorde, na een goede pass vanuit het middenveld kwam Paul goed voor zijn man en scoorde 2-3 voor DSV.
In de eindfase van de wedstrijd waren er nog kansen voor Haps maar Bono pakte deze ballen erg goed, zo won DSV deze wedstrijd na een goede tweede helft. Er zijn nog veel verbeterpunten maar daar hebben we nog een aantal wedstrijden voor, voordat de competitie begint. De eerst volgende wedstrijd is zaterdag tegen Vitesse'08 C1 in de beker, en daar zullen we natuurlijk weer helemaal voor de winst gaan.

Opstelling DSV C1:
Bono Barten, Max van den Heuvel (Gijs Kwaks/36), Jesper Brans, Pieter Raaijmakers (Jarvi Jansen/50), Stan van Lanen, Gijs Daverveld (Niels Schepers/36), Paul van Tankeren, Melvin van Wijk (Gijs Daverveld/63), Nick Cornelissen, Christoffel Dawud, Jarvi Jansen (Willem van Mulukom/25)

Doelpunten DSV C1:
Paul van Tankeren (2x), Jesper Brans

Verslag:
Melvin van Wijk