We waren bijna vergeten waar het ook al weer lag Helmond vorig jaar hadden we 4 Helmondse ploegen in de competitie en dit jaar geen een. Na de bespreking op de laan aangekomen bij Helmond hadden we nog eerst een rondleiding door de sportparken op de braak waar maar liefst 4 verengingen gevestigd zijn na Mulo ,Helmond Sport en Helmondia kwamen we eindelijk uit bij het sportcomplex van oranje zwart waar de jeugd van Helmond Sport gevestigd is.

In het begin van de wedstrijd was het duidelijk even wennen aan het hoge bal tempo van onze tegenspelers.
Maar na de beginfase viel de eerste goal van DSV al na goed doorzetten van Paul kon hij op snelheid er langs en kon hij hem er mooi inschieten. Even later viel de 1-1 al door een snelle kaats. Al snel volgde de 1-2 na een mooie individuele actie van Jarvi Jansen. Toen was er een periode waar DSV de controle had en de 1-3 viel na een mooie dribbel van Jesper over zo’n 40 meter ronde hij beheerst af. Na deze goal kwam Helmond beter in de wedstrijd en was al verschillende keren gevaarlijk geweest met een korte corner ook dit keer kwam er een korte corner en na een een tweetje schoot de aanvoerder hem in de boven hoek. We gingen met 2-3 de rust in wat je van te voren niet had verwacht tegen Helmond sport die C2 landelijk spelen en dat is niet niks bijv: ( PSV C2 ,Feyenoord C2 ,Willem2/RKC C2)

De tweede helft begon DSV sterk waardoor we niet veel later een vrijtrap rond 20 meter van de goal kregen en de met rust ingebrachte Willem schoot deze er snoei hard in 2-4.
DSV was het begin van de tweede helft gelijkwaardig aan Helmond waarna DSV weer een uit een standaard situatie wist te scoren de voor zet van Jesper werd mooi ingekopt de Willem die daarmee zijn wissel bekroonde. Toen brak er een periode aan waar DSV het speelveld te groot liet en toen kwam het voetballende van Helmond Sport naar boven, de ene driehoek naar de andere en de goals rijgden zich aan elkaar waarna het al snel gelijk stond en zelfs met 8-5 achter kwamen te staan dit was ook de eind uitslag wat helemaal niet gek was ook al geef je een voorsprong van 3 doelpunten uit handen. Maar het draaide deze avond niet om het resultaat maar om de leer momenten. Zo probeerden de trainers van alles uit en was het een heel leerzame avond voor DSV C1.
Wij willen ook de supporters bedanken die in grote getallen aanwezig waren.

Doelpuntenmakers DSV C1: Paul van Tankeren, Jarvi Jansen, Jesper Brans, Willem van Mulukom (2x)