Afgelopen donderdag had DSV een thuisnederlaag op de hielen gekregen. Tijd voor revanche! Afgelopen zaterdag trad DSV C1 op tegen Rood Wit’62 C1. Rood Wit staat momenteel 4e in de competitie. Het is een lastige en goed voetballende ploeg.

De wedstrijd begon en DSV begon goed en had Rood Wit meteen in de tas. DSV begon steeds meer druk te zetten op de verdediging van Rood Wit. Er ontstonden enkele kansen voor DSV. Via een aanval vanaf de linkerkant kon Bas van den Heuvel voorleggen op Rens Peters die de bal goed kon in koppen maar de keeper stond alert opgesteld. Ook een kans met Paul van Tankeren die met snelheid langs de keeper opdook, maar belande op een moeilijke hoek om de bal in te schieten. Rood Wit kreeg niet echt goede kansen om tot scoren te komen. De verdediging van Dsv stond goed. Door het goed voetballende Dsv werd de stand 0-1. Met een individuele actie van Jesper Brans kwam Jesper naar de keeper en schoot de bal vol vertrouwen met links in de goal. Dsv ging met 0-1 de rust in. Als we weer goed beginnen in de 2e helft dan was de wedstrijd voor ons zei Steef Peters in de rust.

De 2e helft begon en Rood Wit begon goed maar DSV ook.
DSV creëerde zo zijn kansen. Bas van den Heuvel op links die kon schieten maar naast schoot. Ook Luuk Rühl die dicht bij zat. Maar Rood Wit maakte in de 2e helft een goede indruk.
Het zette steeds meer druk op DSV en kwamen tot goede kansen om de gelijk maker te maken. De nummer 10 van Rood Wit kwam alleen op Stijn Weerts af maar Stijn bracht redding, maar de bal was nog niet weg. De nummer 10 probeerde het opnieuw en schoot weer tegen Stijn aan. Nog een keer schieten dan, maar dit keer was het Pieter Raaijmakers die tot redding bracht. Het was nog steeds 0-1 en Rood Wit moest die gelijk maker maken. En die kwam er via een vrije trap die bij de 2e paal belande. De rechtsvoor van Rood Wit ontving de bal en kon opnieuw de bal inbrengen. Er werd in gekopt door Rood Wit. 1-1. Het werd nu helmaal spannend, maar DSV streed door om nog 3 punten te pakken. Met z’n alle gingen we ervoor! Via rechts kon Bas voorleggen op Luuk die goed door kopte in de voeten van Rens Peters. Even de bal controleren en schieten! Rens schoot strak boven in het goal, 1-2! We waren er nog niet maar we streden door tot het eindsignaal van de scheidsrechter. Het waren 3 kostbare punten voor DSV C1.

Scoreverloop:
’27 Jesper Brans 0-1
’60 Rood Wit ’62 C1 1-1
’64 Rens Peters 1-2

Opstelling:
Stijn Weerts, Freek Reijnen, Dion Gerrits, Pieter Raaijmakers, Gijs Kwaks (Lars Reijnen/’58), Luuk Rühl, Jesper Brans, Cas Aben, Paul van Tankeren, Rens Peters, Bas van den Heuvel

Verslag: Bas van den Heuvel