Het was zover, de derby tegen Olympia’18. We reisden samen met een hoop fans naar Boxmeer, om de 3 punten mee naar huis te nemen. Olympia stond onderaan de competitietussenstand.

DSV stond 8e want het had vorige week gewonnen van VVV’03 waardoor het nu 3 punten had. De druk lag bij Olympia, maar natuurlijk wilden wij gewoon winnen, we waren zeker niet kansloos.

De eerste 10 minuten van DSV waren zeker niet super, we waren nog niet helemaal fel en gaven Olympia wat ruimte. Na die 10 minuten kwam DSV in zijn eigen spel. De bal werd goed rondgespeeld, daardoor kreeg DSV een paar kansen. We bleven goed voetballen, en uiteindelijk kwam de eerste goal. Het begon bij een ingooi. Niels gooide naar Jarvi, die kaatste naar Christoffel. Christoffel zag de ruimte en gaf een goede steekpass op Paul die zo’n kans niet laat liggen. 0-1 voor DSV. Na die goal bleven we voetballen, maar we vergaten om nog een goal te maken. Gelukkig konden we de voorsprong vasthouden tot aan de rust. We gingen met een 0-1 de rust in.

In de rust werden we gewaarschuwd dat we fel moesten beginnen. Dat deden we redelijk, we zaten er kort op, maar toch ging het fout. De spits van Olympia kreeg de bal maar kwam er niet door. De scheidsrechter had blijkbaar iets gezien en gaf uit het niets een penalty. De penalty werd onhoudbaar ingeschoten. 1-1. DSV moest blijven voetballen en gewoon doorgaan met waar we mee bezig waren. Toch ging het vlak na de gelijkmaker weer fout, met weer een hoofdrol voor de scheidsrechter. De bal lag in de 16meter van DSV, Stan probeerde de bal weg te werken, maar hij schoot tegen een rug van een Olympia speler aan. Zo lag de bal voor het oprapen voor Bono, dat deed hij ook. Toen besloot de scheidsrechter dat het een terugspeelbal was. Niemand kon het geloven, ook Steef niet, die boos het veld op kwam. De indirecte vrije trap voor de goal van DSV ging erin. Zo stond DSV op een 1-2 achterstand. DSV toonde veerkracht en kwam tot opluchting van iedereen terug tot 2-2. Uit een corner deed Rio een geweldige omhaal die nog een beetje van richting werd veranderd waardoor hij zo de goal in vloog. Na de gelijkmaker lukte het jammer genoeg niet meer om het winnende doelpunt te maken, we hadden nog wel kansen maar die gingen er net niet in. Als de scheidsrechter beter had gefloten, hadden we misschien kunnen winnen, maar dat was dus niet het geval. Het is een echte spannende derby geworden. Volgende week ontvangen we Venlosche Boys, de koploper in de competitie. We gaan er alles aan doen om de 3 punten thuis te houden.

Scoreverloop:
’18 Paul van Tankeren 0-1
’41 Olympia ’18 C1 1-1/pen.
’49 Olympia ’18 C1 2-1
’62 Rio Groot 2-2

Opstelling:
Bono Barten, Max van den Heuvel (Gijs Kwaks/’60), Rio Groot, Pieter Raaijmakers, Stan van Lanen, Sjors Cornelissen (Willem van Mulukom/’55), Jesper Brans, Niels Schepers (Melvin van Wijk/’45), Paul van Tankeren, Christoffel Dawud, Jarvi Jansen (Nick Cornelissen/’55)

Verslag:
Jarvi Jansen