Vandaag stond de wedstrijd DSV C1 – OSS’20 C1 op het programma. Beide ploegen hadden 16 punten. De ploeg die vandaag de 3 punten in de wacht zou slepen, had een goede kans om nog een jaar Hoofdklasse te kunnen spelen. Na de wedstrijdbespreking en een goede warming-up gingen de ploegen het veld op. Het eerste kwartier was voor OSS’20, maar ze kwamen niet tot een doelpunt. Na ongeveer 20 minuten werd de bal voor het eerst over de verdediging van OSS’20 gespeeld en Christoffel nam hem vol op de slof. 1-0 voor DSV.
Vlak hierna kon Christoffel alleen door op de keeper, maar hij kwam net wat snelheid te kort. Ook Jarvi en Sjors hadden nog kansen, maar die gingen er ook niet in. DSV had de wedstrijd onder controle, maar nadat de goede nummer 10 van OSS’20 de verdediging van DSV omspeelde werd het 1-1. Dit was ook de ruststand.
Na de rust had DSV wind in de rug en kon het gebruik maken van de snelheid van de voorhoede. De tweede helft was DSV toch duidelijk de betere ploeg, maar de beste kans was voor OSS’20. Keeper Bono lag goed in de weg. DSV kreeg nog wel kansen. Zo had Jarvi een schot, en Willem meerdere schoten, maar de keeper had er weinig moeite mee. Zo bleef het 1-1, misschien iets te weinig voor DSV. DSV heeft nu nog 5 punten voorsprong op Olympia en NWC. Volgende week gaan we op bezoek bij NWC C1. We gaan er alles aan doen om daar te winnen en ons als het kan veilig te spelen om in de Hoofdklasse te blijven.

Scoreverloop:
’17 Christoffel Dawud 1-0
’29 OSS’20 C1 1-1

Opstelling:
Bono Barten, Gijs Kwaks, Rio Groot, Pieter Raaijmakers, Stan van Lanen, Melvin van Wijk (Nick Cornelissen/46), Jesper Brans, Sjors Cornelissen (Max van den Heuvel/63), Niels Schepers (Frank Nabuurs/49), Christoffel Dawud, Jarvi Jansen (Willem van Mulukom/55)

Verslag: Jarvi Jansen