DSV C1 had afgelopen woensdag tegen het districtsteam van de KNVB gevoetbald. Het was dan wel een oefenwedstrijd, maar DSV had er tegen verloren omdat ze geen winnaarsmentaliteit toonde. We vonden dat we wat goed te maken hadden, door die winnaarsmentaliteit wel te tonen tegen Blauw Geel.

We hadden alles goed doorgenomen. En we hadden de kant gepakt met de zon mee. Blauw Geel mocht daardoor aftrappen. En de eerste helft begon. Blauw Geel haalde er meteen een corner uit vanuit de aftrap. Gelukkig kwam er niks uit. Maar DSV C1 was gewaarschuwd. DSV herpakte zich door het achter in dicht te houden. Gelukkig scoorde we de 1-0 vrij vroeg. Door een actie van Jesper die werd bijgehaald. Hij hield het overzicht. En passte hem naar Luuk in het midden. Die speelde de laatste man uit. En had een lekker stifje over de keeper heen. 1-0. Niks aan de hand. Het bleef tot aan de rust 1-0.
De kritiek in de kleedkamer was dat we op het middenveld de overhand niet hadden en dat de voorhoede te statisch was. Daardoor bracht Steef Rens in op de rechtsmidden positie. Jesper zakte in. Luuk ging naar de recht voor positie, en Pieter werd gewisseld.De tweede helft hadden wij de aftrap. We creëerden een aantal kansen maar Blauw Geel ook. Waaronder een goal van Blauw Geel. Blauw Geel legde voor. Hij kwam in de 16 meter gebied. Stijn kwam uit maar pakte hem niet met de handen, dat was wat hij moest doen. Hij trapte hem maar half weg. Daardoor kon Blauw Geel hem vrij in schieten. Het stond 1-1 door een individuele fout. Vlak daarna kwam de 1-2. Deze goal was ook heel zuur. Blauw Geel gaf een pass aan de rechter buitenspeler. Maar dat was buitenspel. Bart vlagde daarom ook. Allen de scheids dacht daar anders over. Hij liet het gewoon doorspelen. Veel DSV C1 spelers gingen er van uit dat de scheids zou fluiten. Het gevolg was dat DSV C1 niet verder ging met het spel. Zo kon Blauw Geel de 1-2 maken. Iedereen was woest. Maar ja je bent nog bezig met de wedstrijd dus je moet door. DSV kwam terug op wilskracht. Dion werd in de 16 meter zacht aangepakt maar kreeg wel een penalty. Jesper nam hem en scoorde 2-2. DSV C1 ging meer naar voren voetballen om de 3-2 te maken. Maar in plaats daar van kwam er veel meer druk op de verdediging van DSV C1. Clif moest dan ook een aantal keren flink ingrijpen. Blauw Geel kreeg nog een grote kans. Maar gelukkig benutten ze de kans niet. De eindstand bleef dan ook 2-2. DSV C1 baalde dat ze geen 3 punten hadden gepakt. Maar aan de andere kant had Blauw Geel in de tweede helft de betere kansen om te winnen. Daardoor mag DSV C1 niet klagen met 1 punt want ze hebben het zelf laten liggen.

Scoreverloop:
’12 Luuk Rühl 1-0
’38 Blauw Geel ’38 C2 1-1
’42 Blauw Geel ’38 C2 1-2
’60 Jesper Brans 2-2/pen.

Opstelling:
Stijn Weerts, Gijs Kwaks, Clif Raaijmakers, Dion Gerrits, Tom Rutten, Pieter Raaijmakers (Rens Peters/’36), Luuk Rühl, Cas Aben, Paul van Tankeren (Rio Groot/’46), Jesper Brans, Bas van den Heuvel

Verslag: Clif Raaijmakers