Vandaag moest DSV C1 het opnemen tegen NWC C1 een ploeg die een paar plaatsen onder ons stond. NWC C1 speelt in 1e helft beter dan DSV C1. NWC krijgt in het begin een paar kansen die niet worden benut. Na ongeveer 8 minuten maakt Jesper een actie, hij schiet rechts op de goal. De keeper redt maar hij heeft hem niet klemvast.
De bal komt voor de voeten van Jarvi maar die schiet naast.
Een paar minuten later krijgen we weer een kans. Paul geeft een steekbal op Christoffel maar hij schiet naast. Zo gaat het een beetje gelijk op. In de 22e minuut geeft Paul een goeie voorzet op de inlopende Jarvi maar krijgt de bal verkeerd op zijn voet en zo vliegt de bal over de goal heen. NWC C1 zet in de 28e minuut een aanval op en krijgt aan de rand van de zestien een vrije trap. De vrije trap wordt in een keer genomen en belandt op de lat. Hier komen we goed weg. Een paar minuten later krijgt NWC een goeie kans ze schieten op goal. Bono heeft de bal nog, alleen in de rebound schiet NWC hem erin. We gingen de rust in met 0-1 achterstand.
Er is 1 wissel aan de kant van DSV, Max gaat eruit en Gijs komt er voor in de plaats. In de 2e helft is het eenrichtingsverkeer voor DSV. Al snel krijgt DSV een goeie kans Christoffel loopt goed door op de keeper. Hij verovert dan de bal en kan de bal dan in de goal werken 1-1. In de 2e helft waren wij duidelijk de betere ploeg. Steef gaat wisselen. Melvin gaat eruit en Nick komt erin. Daarna gaat Paul ervandoor met de bal hij schiet hem goed geplaatst in de linkerhoek maar de keeper van NWC C1 heeft hem. Even later gaat Jesper achter de bal staan voor een vrije trap aan de rand van het 16 meter gebied. Hij neemt hem maar hij schiet hem over het doel. Jesper wordt dan gewisseld van positie met Rio, Rio komt op midhalf te staan en dat pakt goed uit. Rio heeft de bal en slalomt zich heel knap door de verdediging heen! En schiet dan raak! Het staat dan
2-1 voor DSV C1, deze goal hadden we zeker verdiend. Dan komt Joppe erin voor Paul. Joppe mocht met ons meedoen. Hij deed het heel goed op de linksbuiten positie. Jarvi kwam toen op de plaats van Paul te staan. Daarna wordt de bal voorgelegd op Christoffel, alleen zijn kopbal belandt op de paal. Direct daarna is er een corner voor DSV. Rio staat ongedekt en kan de bal dan goed binnenkoppen, het staat 3-1. De wedstrijd eindigt in een 3-1 verdiende overwinning voor DSV C1. Over een paar weken staat HVCH C1 op het programma daar gaan we proberen om 3 punten te pakken.

Scoreverloop:
’28 NWC C1 0-1
’36 Christoffel Dawud 1-1
’64, ‘70 Rio Groot 2-1, 3-1

Opstelling:
Bono Barten, Max van den Heuvel (Gijs Kwaks/36), Rio Groot, Pieter Raaijmakers, Stan van Lanen, Sjors Cornelissen, Jesper Brans, Melvin van Wijk (Nick Cornelissen/51), Paul van Tankeren (Joppe van den Heuvel/65), Christoffel Dawud, Jarvi Jansen

Verslag: Sjors Cornelissen