Vandaag zaterdag 10 april hadden we weer een competitiewedstrijd, nadat we vorige week hadden deelgenomen aan het Easter Open. We speelden thuis tegen HVCH C1.

De vorige wedstrijd uit tegen HVCH, was misschien wel onze minste wedstrijd die we gespeeld hadden, we verloren er toen met 4-0. Maar omdat we het op De Laan tegen iedere ploeg erg lastig hebben gemaakt (behalve Venlosche Boys), hadden we zeker kans om de 3 punten te pakken vandaag. Foto's: meer foto’s

We begonnen erg goed aan de wedstrijd, we zetten op de juiste plekken druk en we maakten het HVCH erg lastig om te voetballen. We stonden dan ook al na ongeveer 20 minuten op een 2-0 voorsprong. De 1-0 was een diepte pass die over de linksback van HVCH werd gespeeld waar Paul achteraan ging, hij kreeg de bal voor en Niels kon bij de 2e paal de bal zo binnen lopen. We bleven voetballen en zo kwamen we op een 2-0 voorsprong. Jesper maakte een erg goede actie, en schoot met links de bal erg mooi over de keeper de goal in.
Na de 2-0 kwam HVCH wat beter in de wedstrijd en creëerde ook goede mogelijkheden om de 2-1 te maken. Dit gebeurde uiteindelijk ook, en zo kwam HVCH terug in de wedstrijd. Nog voor rust maakte HVCH ook nog gelijk. Zo gingen we met 2-2 de rust in.

Na rust ging het beide kanten op en kregen zowel wij als HVCH kansen om op voorsprong te komen. We moesten vooruit blijven voetballen, en niet inzakken. Rio kreeg nog een goede kans om ons op voorsprong te schieten, maar de keeper van HVCH stopte de inzet.
Zo leek de wedstrijd in 2-2 te eindigen en zouden we 1 punt pakken, maar dit was niet zo. Na een fout achterin kon de spits van HVCH de bal over Bono heen tikken en 2-3 maken. Een goal die nooit had mogen vallen. Zo stonden we nog met legen handen, terwijl we gewoon met 2-0 voor stonden.
Dinsdag spelen we een inhaalwedstrijd tegen VVV'03. Als we daar de 3 punten weten te pakken, kunnen we ons veilig spelen in de Hoofdklasse. Die wedstrijd moeten we dus gewoon winnen!

Scoreverloop:
1-0 Niels Schepers ‘3
2-0 Jesper Brans ‘18
2-1, 2-2 HVCH C1 ’28, ‘32
2-3 HVCH C1 ‘70

Opstelling:
Bono Barten, Gijs Kwaks, Pieter Raaijmakers, Stan van Lanen, Jelle Vloet (Willem van Mulukom/53), Rio Groot, Jesper Brans, Max van den Heuvel (Melvin van Wijk/40), Paul van Tankeren, Christoffel Dawud, Niels Schepers (Nick Cornelissen/61)

Verslag:
Melvin van Wijk