Omdat de wedstrijd tegen SV Venray was afgelast ging DSV C1 richting Oss’20, zij hadden namelijk kunstgras dus kon deze wedstrijd wel gewoon doorgaan. Na een lange autorit kon DSV dan eindelijk beginnen.

DSV begon goed en zette meteen druk op de helft van OSS’20. De verdediging van OSS had moeite met het felle spel van DSV en leed daardoor ook vroeg balverlies. DSV was dan wel beter maar echte grote kansen wisten ze niet te creëren. Dat kwam vooral omdat of de eindpass niet helemaal goed was of de spitsen waren net niet alert genoeg. Na ongeveer 15 minuten gevoetbald te hebben kwam OSS beter in de wedstrijd. Al was DSV nog steeds de betere ploeg. Toch was het OSS die op voorsprong kwam. Na een slechte omschakeling van DSV (Luuk en Rio stonden te ver naar voren waardoor het gat met de verdediging veel te groot was) Door dit slechte omschakelen kwamen sommige verdedigers tegen 2 man te staan. De aanvaller van OSS speelde eerst goed zijn tegenstanders uit en wist koelbloedig af te ronden. 1-0 ook al was het tegen de verhouding in. Door deze kleine tegenslag ging DSV teleurgesteld de rust in. We kregen te horen dat we niet slecht voetbalden en zo door moesten gaan.

In de tweede helft gaf DSV niet veel weg en stond het goed in de organisatie. Maar kansen creëren dat deden ze zelf ook niet. Dit was dan ook reden genoeg voor coach Steef Peters om het systeem om te gooien. We wouden meer kansen creëren en gingen dus 4-3-3 spelen. Hiermee nam hij wel risico want Dion werd een plaatsje naar voor geschoven en Gijs (die goed in de wedstrijd zat) kwam tegen een fysiek sterke speler te staan. DSV kwam door deze omzetting meer aan aanvallen toe en creëerde een paar kleine kansjes. Toch was het OSS dat op 2-0 kwam, het was een soort gelijke goal als de eerste en ook hier rondde de spits het weer zeer koelbloedig af. Ondanks deze tegenslag ging DSV door opzoek naar een eretreffer. Die eretreffer leek eraan te komen. Het was Luuk die een levensgrote kans kreeg, het was moeilijker hem er niet in te schieten maar toch slaagde hij erin de bal over de goal te schieten. Zo ging DSV met een nederlaag terug naar de Laan. Helemaal ontevreden waren we echter niet want het resultaat was niet het belangrijkst vandaag, we hebben namelijk vooruitgang geboekt ten opzichte van vorige week en we hebben een hoofdklasser het toch moeilijk gemaakt. Volgende week hebben we vrij vanwege carnaval, maar daarna zal de competitie hopelijk weer beginnen.

Scoreverloop:
28e min OSS’20 C1 (1-0)
60e min OSS’20 C1 (2-0)

Opstelling:
Stijn Weerts, Lars Reijnen (Freek Reijnen/’50), Clif Raaijmakers, Pieter Raaijmakers, Dion Gerrits, Gijs Kwaks, Bas van den Heuvel (Tom Rutten/’43), Luuk Rühl, Cas Aben, Rio Groot (Jesper Brans/’36), Rens Peters (Paul van Tankeren/’36)

Verslag: Luuk Rühl