Vandaag (7 november) mocht DSV C1 na twee weken rust in de competitie weer eens om de punten gaan spelen. Door de twee oefenwedstrijden die we gespeeld hadden waren we goed voorbereid op de wedstrijd: HVCH C1 – DSV C1.

Na de bespreking vertrokken we richting Heesch. Toen we klaar waren met omkleding deden we onze warming-up en wouden beginnen aan de wedstrijd. Deze begon iets later dan gepland, omdat HVCH en de scheidsrechter nog niet helemaal klaar waren.

We hadden afgesproken meteen erg fel te beginnen en dit 70 minuten vast te houden. Dat deden we ook. De eerste 10 minuten ging redelijk gelijk op en waren er aan beide kanten wat kansjes. Toen de laatste man van HVCH vrijkwam na een ingooi van hun en wat ruimte kreeg om te schieten was het meteen raak. Van zo’n 25 meter schoot hij hem over Bono in de verre hoek. DSV probeerde het weer op te pakken, want ze hadden dit seizoen wel vaker met 1-0 achtergestaan. Helaas lukte het niet echt en was HVCH toch wat sterker. Ze kregen nog een aantal kansjes en daarop volgde de 2-0: de linksbuiten van HVCH werd weggestuurd en die kwam één op één met onze keeper. Bono raakte de bal net niet genoeg om hem eruit te tikken en dus zat hij erin. Na nog even gevoetbald te hebben ging DSV met een 2-0 achterstand de rust in.

Steef gaf aan dat er meer strijd getoond moest worden en dat we vaker onze duels moesten winnen. Dit ging ook wel iets beter in de 2e helft, maar al snel kreeg HVCH een vrije trap op zo’n 30 meter van onze goal af. Deze schoot hun laatste man er met veel overtuiging, zoals hij ook al de 1-0 maakte, over Bono in. DSV deed er alles aan om nog goed te gaan voetballen, maar er was gewoon een beetje gebrek aan ervaring om beter te spelen dan HVCH. Zij lieten de bal vooral achterin uitstekend rondgaan en DSV kwam daardoor alleen maar toe aan een beetje druk zetten en verdedigen. Melvin kreeg nog wel na een goed uitgespeelde aanval een mooie kans om de eer te redden. Jammer genoeg belandde de bal net op het dak van het doel. Er werd niet veel meer weggegeven in de 2e helft, maar helaas viel de 4-0 toch nog uit een corner die niet goed werd weggewerkt. Bono had de bal niet vast en daarom kon een HVCH-speler hem er zo inlopen. Hierna speelde HVCH de wedstrijd erg knap uit en was DSV gewoon kansloos.

Na deze 4-0 nederlaag staat DSV C1 nog steeds op 10 punten. Volgende week krijgen we Blerick C1 thuis. We gaan er alles aan doen om de punten op de Laan te houden.

Opstelling:
Bono Barten, Gijs Kwaks (Melvin van Wijk/36), Rio Groot, Pieter Raaijmakers, Stan van Lanen, Nick Cornelissen (Niels Schepers/36), Jesper Brans, Sjors Cornelissen, Paul van Tankeren, Christoffel Dawud, Jarvi Jansen (Willem van Mulukom/51)

Verslag: Rio Groot