Eigenlijk hadden we zaterdag de 7de een wedstrijd tegen Vitesse’08 C1, maar deze werd verplaatst naar donderdag de 12de omdat er bij DSV C1 nogal wat blessures waren. We speelden dus op donderdagavond de wedstrijd:
DSV C1 – Vitesse’08 C1.

Tijdens de wedstrijdbespreking gaf Steef al aan dat Vitesse een goede ploeg had met een aantal sterke centrale spelers. Het team was vooral erg goed in dode spelmomenten. Hiervan moesten we er dus zo weinig mogelijk weggeven op het erg modderige, natte gras op het 4de veld van DSV.

De wedstrijd begon erg slecht voor DSV. Er werd niet meteen vanaf het eerste fluitsignaal fel gevoetbald en DSV mocht blij zijn dat het na een kwartier voetballen nog steeds 0 – 0 stond. Als het 0 – 1 voor Vitesse zou zijn geweest dan was dat zeker niet onterecht. Na een kwartier spelen, begon DSV pas te voetballen, en dit leverde ook een aantal kansen op. Vooral de laatste 10 minuten van de eerste helft waren helemaal voor DSV. Vitesse wist niet meer over de middellijn te komen en ze mochten blij zijn dat er na die tijd voor rust werd gefloten door de goed fluitende bondsscheidsrechter. Het bleef dus 0 – 0.

Na de rust begonnen we met de 2de helft. Deze ging op het begin gelijk op, maar toen er een vrije trap werd gegeven op zo’n 30 meter van de goal van DSV veranderde de wedstrijd. De bal werd goed voorgegeven en Vitesse wist zoals Steef in de voorbespreking al aan gaf te scoren uit een dood spelmoment. De spelers van DSV liepen niet allemaal goed mee met hun man en de bal werd goed ingetikt door de speler van Vitesse: 0 – 1. Vitesse was erg blij zijn met dit doelpunt, want er werd deze competitie nog maar 9 keer tegen DSV gescoord. Vitesse maakte kort daarna een nieuw kans. Er werd door DSV niet goed omgeschakeld en de middenvelders waren te laat. De speler van Vitesse kon zo door lopen en maakte de 0 – 2. DSV gaf de hoop niet op en ging door met het maken van kansen. Na een kwartier in de 2de helft gevoetbald te hebben maakte DSV de goal waar ze op hoopte. De bal werd goed voorgegeven en het was Luuk die de bal goed aangaf waardoor Rio in kon tikken. Nu waren de punten nog zeker niet verloren voor DSV en ze gingen maar door met het zoeken naar kansen. Helaas schoten heel veel ballen door en was een goede lange bal spelen erg moeilijk. Toch wist DSV nog wat kansjes te creëren, maar deze af te ronden lukte niet. Wel kreeg Paul nog een goede bal in de loop, hij wipte de bal mooi over de keeper heen, maar gelukkig voor Vitesse kwam er nog net op tijd een verdediger die de bal van de lijn af haalde. Vitesse voetbalde niet super goed meer en kwamen ook nog maar 1 keer in de hele 2de helft gevaarlijk voor het doel van DSV. Eén punt voor DSV had er zeker ingezeten en het zou ook wel terecht zijn geweest, maar het bleef 1 – 2 en hierdoor verloor DSV in een matige wedstrijd tegen Vitesse hun 2de van het seizoen. Zaterdag moeten we weer over de nederlaag heen zijn, want dan mag DSV op bezoek bij Rood-Wit.

Scoreverloop:
’38 Vitesse’08 C1 0-1
’50 Vitesse’08 C1 0-2
’52 Rio Groot 1-2

Opstelling:
Stijn Weerts, Sjors Cornelissen, Clif Raaijmakers, Dion Gerrits, Pieter Raaijmakers (Bas van den Heuvel/’58), rio Groot, Luuk Rühl, Cas Aben, Bas van den Heuvel (Rens Peters/’41), Jesper Brans, Paul van Tankeren