Woensdag 22 april moest DSV C1 tegen IVO C1. Vorige week hadden we al tegen IVO gespeeld en toen hadden we met 3-1 gewonnen. Vandaag moesten we veel druk zetten op IVO, maar we moesten ook oppassen op de twee gevaarlijke spitsen. Zonder de afwezige Jesper en Bas, maar met Sjors op de bank en Christoffel in de basis begonnen we aan de wedstrijd.

Het fluitsignaal klonk en DSV begon de wedstrijd, het ging niet zo goed, want IVO zette veel druk. Maar de eerste kans was voor DSV, Dion kreeg een kans maar schoot de bal net over het doel. Daarna zette IVO steeds meer druk, ze kregen ook een kans en die scoorde ze ook meteen. Stand 0-1. Na de 0-1 begon DSV steeds feller te voetballen, daaruit kwam ook een goal, Clif kreeg de bal aangespeeld en had veel tijd. Hij schoot de bal van een afstand met een boog over de keeper. Stand 1-1. Rens kreeg een mooie kans, hij schoot nadat deze bal van richting werd veranderd ook met een boog over de keeper. Het was nu 2-1. DSV toonde een felle inzet en kreeg een corner, de keeper van IVO was een beetje onzeker geworden en kreeg de bal na één keer niet weg, maar na twee keer ook niet. Paul kreeg de bal in zijn voeten en schoot de bal boven via de lat in de goal. Het was nu dus 3-1, dat was ook de ruststand.

DSV begon meteen na de aftrap druk te zetten, na een actie kreeg Rio de bal in de voeten en schoot de bal mooi langs de keeper, nu was het al 4-1. Maar DSV vond dit nog niet genoeg en ging zo door. Het kreeg nog meer kansen en een corner die niet helemaal goed kwam maar er toch in ging via Dion en de keeper van IVO, nu was het al 5-1. DSV zette nog steeds druk en kreeg nog een kans. Rens schoot helaas op de lat, maar DSV ging door en IVO kwam bijna niet meer op de helft van DSV omdat het achterin goed dichtgehouden werd. Na de bal een paar keer overgespeeld te hebben kreeg Rio de bal en schoot hem na een mooie aanval ook zo langs de keeper, 6-1. Maar DSV ging op jacht naar de 7-1 en dat lukte ook, want Rens wist ook zijn tweede doelpunt van de avond te scoren. DSV kreeg nog een kans via Rens die 1 op 1 tegen de keeper kwam maar het helaas niet goed afmaakte. In de laatste minuten kreeg IVO nog een kans omdat onze keeper ver uit zijn goal kwam en een overtreding maakte. IVO kreeg een vrije trap maar die bal ging achter.

Het bleef dus 7-1, dit was ook de eindstand.

Scoreverloop:
’23 IVO C1 0-1
’27 Clif Raaijmakers 1-1
’31 Rens Peters 2-1
’33 Paul van Tankeren 3-1
’37 Rio Groot 4-1
’48 Dion Gerrits 5-1
’55 Rio Groot 6-1
’59 Rens Peters 7-1

Opstelling:
Stijn Weerts, Lars Reijnen (Pieter Raaijmakers/’34), Clif Raaijmakers, Dion Gerrits (Sjors Cornelissen/’57), Tom Rutten, Luuk Rühl, Rio Groot, Cas Aben, Christoffel Dawud (Gijs Kwaks/’41), Rens Peters, Paul van Tankeren

Verslag: Lars Reijnen