Zaterdag 18 april speelde DSV C2 op sportpark “Het Domein” te Oploo de gemeentelijke derby tegen Excellent C1. Tijdens de wedstrijdbespreking was de afspraak gemaakt om meteen fel te starten en zo snel mogelijk te scoren. Binnen enkele minuten werd deze afspraak nagekomen doordat Bram Luyckx de Oplose doelman passeerde uit een met Niels Schepers opgezette een-twee combinatie. Excellent kreeg meer grip op de wedstrijd wat na 15 minuten resulteerde in de gelijkmaker.Daarna nam DSV de wedstrijd weer in handen en kreeg voor rust nog twee grote kansen echter zonder resultaat.
In de rust was duidelijk merkbaar dat de spelers deze wedstrijd wilden winnen door nog meer op de aanval te gaan spelen. Wel werd door de leiders de waarschuwing gegeven de verdediging niet te verwaarlozen omdat Excellent over twee snelle voorhoedespelers beschikte.
Ook in de tweede helft begon DSV voortvarend. Binnen 5 minuten maakte Bram Luyckx zijn tweede doelpunt door tussen vier verdedigers in met een goed gemikt schot in de rechterhoek de Oplose keeper kansloos te laten.
DSV bleef goed voetballen en weer 5 minuten later was het Niels Schepers die vanaf 25 meter met een schitterend schot onder de lat de C2 op een 3-1 voorsprong zette.
Toen brak een moeilijke periode aan voor DSV.
Excellent nam het initiatief over en bestormde de laatste 20 minuten voortdurend het doel van DSV.
Toch bleef de verdediging overeind en uiteindelijk werd maar een echte kans weg gegeven die door doelman Stijn van Tienen met “kunst en vliegwerk” werd verijdeld.
De laatste 3 minuten speelde DSV noodgedwongen met 10 man doch het eindsignaal werd zonder kleerscheuren gehaald.
Gezien het totale wedstrijdbeeld een verdiende overwinning voor DSV C2; een elftal dat al enkele weken zeer verdienstelijk speelt.

Gerard Joosten