Dinsdagavond 14 april de eerste avondwedstrijd voor DSV C3. Zoals gewoonlijk vertrokken we weer vanaf het sportpark de Laan. Met 1 blessure (Marc) en 15 fitte spelers konden we dan ook vertrekken, nou ja effe wachten op Stan en de reis kon beginnen. De tassen werden in de auto's gegooid en de spelers er achteraan.In Ottersum aangekomen want we moesten tegen Achates C2 voetballen werd het kleedlokaal opgezocht en konden we gaan omkleden. Daar bleek dat we niet alle tassen hadden meegenomen de SHIRTS lagen namelijk nog in Sint Tunnis. Snel effe bellen naar het thuisfront want zonder shirts geen voetballen en dus geen punten. Om 18.55 uur arriveerde de shirts met koeriersdienst Tonnie Pouwels waarvoor onze dank namens de gehele C3. Na het omkleden en met de borst vooruit voor de extra reclame voor de C1000 werd er begonnen met een kleine en lichte warming up. Ook vandaag gingen we weer voor de winst en de wedstrijd kon wat ons betreft beginnen.
Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden kon je gelijk vanaf het begin zien. Achates begon fel en liet gelijk zien dat we de punten vandaag niet cadeau kregen. DSV bleef rustig en de bal werd goed rondgespeeld. Ook achterin werd vandaag alles voetballend opgelost i.p.v. de bal naar voren te rossen. Het viermans middenveld bleek vandaag ook weer de overmacht te hebben ook al moesten ze er vandaag wat harder voor knokken dan anders. Achates speelde het spelletje wel hard en met vieze overtredingen zoals vasthouden en natrappen probeerde ze DSV uit het spel te halen. De slecht fluitende scheidsrechter zag dit alles door de vingers wat irritaties langs de lijn gaf van de begeleiding van DSV. De anders altijd rustige coaches kregen dan ook een waarschuwing. Met verschillende kansjes in de eerste helft en een bal die over de doellijn was maar niet werd geteld bleef het 0-0 met de rust. In de rust werd even aan de voetballers duidelijk gemaakt dat als we zo blijven door voetballen de bal er vanzelf een keer ingaat. En dat we vandaag met de drie punten naar huis gaan en dan op een sportieve manier. Dat de tegenstander negatief gedrag vertoond moeten wij boven staan en alles voetballend oplossen. 5 Minuten in de tweede helft was het dan ook raak met een actie van Nick op het middenveld werd de bal ingespeeld op Remo die Koen de bevrijdende 0-1 liet scoren.
Ook nu kwam Achates maar sporadisch op de helft van DSV en niet verder dan de zestien meter, want daar stonden dan Rick en Tim E de tegenstander op te wachten. Op de backplaatsen waren het Nino en Paul die de dienst bepaalde. Achates begon wel iets feller te voetballen en probeerde wederom met overtredingen ons uit het spel te halen. In de 25ste minuut werd Tim H door de keeper vastgehouden in de zestien en kreeg DSV een penalty toegekend. Raunieck die goed in de wedstrijd zat mocht de elfmeter nemen, maar schoot laconiek met buitenkant voet en schoot zo bij de keeper in de handen en bleef het 0-1. Door niet met de kopjes naar beneden te gaan voetballen maar door hard te blijven werken en positief te blijven denken en coachen speelde we de wedstrijd volwassen uit en namen we de 3 punten weer mee naar Sint Tunnis. De C3 staat nu ongeslagen bovenaan en gaan nog steeds voor het kampioenschap van de voorjaarscompetitie.
BIER MET TIETEN en WIJN MET PIEMELS 6.

De verslaggever van DSV C3.