Op deze Zaterdag 11 September 2010 moest het D.S.V. D1 team voor het Zwaluwentoernooi naar Volkel afreizen.
Teun Vloet werd pal voor de wedstrijd gevraagd om met de D2 mee te doen, dus waren er nog 13 spelers over om vandaag te voetballen.
Na het gelijkspel van vorige week waren de jongens erop gebrand om een goed toernooi te spelen en om hun kunsten aan trainer Gerard te laten zien, die er na zijn vakantie voor de eerste keer bij was.

Om half Tien was de eerste wedstrijd tegen Avesteijn D1 en de jongens van dat team kwamen wat te nonchelant in het veld, want dit werd een complete "Walk over", want binnen twee minuten kon Pim de bal voorgeven en kon Stijn de 1-0 aantekenen en in de vierde minuut gaf Lars Veldpaus na een mooie solo de bal scherp op Stijn en die kon met een mooi tikje met buitenkant rechts de 2-0 aantekenen. Weer twee minuten later kwam Niels op links mooi op en zijn loepzuivere voorzet werd door Pim mooi ingeschoten. In de 8ste minuut wist Lars Veldpaus de bal weer mooi aan Stijn mee te geven en nadat hij de keeper en een verdediger met een rondootje op het verkeerde been zette, was zijn intikkertje met links een mooie afronding van deze actie (4-0). In de tiende minuut werd, na een mooie actie van Niels op links, de bal aan Nino gegeven en zijn mooie pass op Pim werd door Pim netjes afgerond (5-0). Een minuut later gaf Lars Velpaus de bal door het midden aan Stijn en na een 1-2 met Lars Willems kon Stijn de 6-0 eindstand op het bord zetten, met zijn loepzuivere hattrick.

De tweede wedstrijd tegen Festilent D1, ging al wat moeilijker en werd de verdediging met Rik, Peerke, Mattee en Rens Zegers wat meer op de proef gesteld. Maar voorin bleef D.S.V. sterk en in de 7de minuut wist Lars Veldpaus een mooie solo, met een hard schot in de linkerhoek knap af te ronden en de 1-0 voorsprong was een feit. Met Martijn op linksvoor werd de druk op Festilent opgevoerd en in de 12de minuut wist Lars Veldpaus met een mooi passje door de lucht de bal bij Stijn te krijgen en zijn weergaloze stiftje over de keeper zorgde voor de 2-0 eindstand. Weer een tegenstander verslagen en met wat aanwijzingen van trainers Gerard en Tijn, over wat er goed en wat er niet goed was gegaan, werd er lekker gebruik gemaakt van de rustpauze.

De derde wedstrijd was tegen FC Uden D1 gemengd, dus hier liep een meisje bij de tegenstanders en gelijk was dit de minste wedstrijd van de D1-mennekes.Het initiatief werd te veel aan de tegenstander overgelaten en dat was eigenlijk qua sterkte niet nodig, want D.S.V. was sterker en na een mooie pass van Nino, kopte Stijn nét naast en na een mooie corner van Martijn kopte Rens van Tienen de bal over. In de zesde minuut wist Lars Veldpaus toch Stijn weer in stelling te brengen en de 1-0 voorsprong en eindstand stond op het scorebord. Na deze 1-0 bleef de wedstrijd tot het eindsignaal spannend, maar achterin wist DSV met Sven in de goal en met sterk spel van Rens Zegers en Peerke, FC Uden van een tegenscore te weerhouden.

Drie wedstrijden gespeeld, drie gewonnen, 9 goals voor en nog nul tegen en gezien de uitslagen van de tegenstanders al zeker van de eerste plaats werd de laatste wedstrijd tegen HVCH D1, die een klasse hoger spelen in de 2de Divisie, aangevangen .
Nu moesten de D.S.V. D1 mannen echt alle zeilen bijzetten, want dit was een tegenstander van zwaarder kaliber en HVCH had het beste van het spel, maar onder leiding van Rens van Tienen op rechtsmidden en Lars Willems op links, werd voor elke bal gevochten en als HVCH daar al voorbij kwam waren steeds Mattee, Nino, Peerke en laatste man Rik op tijd aanwezig om een voet of teentje voor de bal te krijgen en twee keer redde Sven in de goal met knappe acties en zo eindigde deze spannende wedstrijd in 0-0 en de eerste plaats was zonder een tegengoal bereikt. Deze wedstrijd liet wel zien, dat het D1-team in de hoofdklasse de punten niet cadeau zal krijgen en dat elke speler goed naar de aanwijzingen van trainer Gerard zal moeten luisteren om het spel te verbeteren, maar als de spelers dit dan ook doen, zullen er toch flink wat puntjes in Sint Anthonis terecht komen en kunnen we een mooi seizoen tegemoet zien.
Vandaag waren er langs het veld een uitermate tevreden leider, publiek en trainers te zien, die met een goed gevoel op het het vertoonde spel en toernooi terugkeken.

De D1 side