Op deze zaterdag 30 oktober 2010 moesten de D1 mannen in Velp voor de beker voetballen tegen de plaatselijke SCV "58 D1. Aangezien dit team in de tweede klasse voetbalt, was de verwachting er van tevoren wel dat de D1 tegen dit team een ronde verder moest kunnen bekeren.
Het duel werd een beetje te licht opgenomen, want tot echt oogstrelend, snel en fel spel met goed teamspel kwam het niet, gedurende de wedstrijd.
Omdat Rik buikpijn had, kreeg hij een dagje rust en Martijn en Rens Zegers begonnen met Rik op de reservebank.

Na acht minuten wedstrijd, kon Lars Veldpaus het net voor de eerste keer laten bollen, nadat hij bij een corner, vanaf de rand van het strafschopgebied keihard kon inschieten (0-1). Even later had Rens van Tienen pech, toen zijn kopbal vanuit een corner via de paal weer terug in het veld stuiterde.
Echter twee minuten later tekende Stijn de 0-2 aan, toen hij de bal ver over de keeper diagonaal in het binnenzijnet van de goal knalde.
Na een pass van Lars Willems en een mooie 1-2-combinatie tussen Lars Veldpaus en Teun , liet Lars Veldpaus de keeper kansloos en de 0-3 was na 17 minuten een feit.
In de tweeentwintigste minuut drong Pim goed aan op enkele SCV-spelers en hij kon de bal veroveren en de 0-4 inschieten.
Waar het vandaag een monsterscore had kunnen worden, werd er echter niet zo heel goed overgespeeld en waren de combinaties wat traag, zodat dit toch één van de minste wedstrijden van dit seizoen was.
In de rust liet trainer Gerard de D1-mannen weten dat er meer vuur in het spel gelegd moest worden en dat de tegenstander feller benaderd moest worden en hij wilde een ander D.S.V D1 zien in de tweede helft met vlotte combinaties en goed teamspel.

In de tweede helft mochten Lars Willems en Pim op de reservebank plaats nemen naast Rik en D.S.V. trok feller van leer en in de eerste minuut gaf Lars Veldpaus de bal aan Martijn en zijn ziedende schot vanaf de rechter zijkant van de goal verraste de keeper en de bal ging in de korte hoek in de goal (0-5).
Na 17 minuten gaf Martijn de bal in een snele combinatie mee aan Stijn, maar zijn verwoestende uithaal ging via de onderkant van de lat weer terug het veld in.
Er werden nog een aantal mooie acties en aanvallen over zowel de linker- als de rechterkant van het veld opgezet, maar er waren vandaag erg veel kansen nodig om te scoren, maar nadat Niels een bal via Peerke uit een kluts voor zijn voeten kreeg bedacht hij zich niet en de 0-6 stond op het scorebord.
Een minuut later tikte Stijn de bal terug op Lars Veldpaus en die tekende de 0-7 eindstand aan.
Achterin kwamen Mattee, Nino, Lars Willems en Rens Zegers en Rens van Tienen niet vaak in erg grote problemen en ook Sven in de goal had een rustig ochtendje.
Komende week kan het team weer twee keer trainen en de hoop van publiek, trainer en leiders dat er komende Zaterdag in Mierlo tegen Mifano D1 weer een fel en geconcentreerd D1 op het veld zal staan.

Opstelling :
Goal : Sven . Achterhoede vlnr Lars Willems (30"Rens Zegers) Nino, Rens van Tienen, Mattee. Middenveld vlnr Teun, Lars Veldpaus, Peerke. Voorhoede vlnr : Niels , Stijn, Pim (30" Martijn).

De D1 side