Zaterdag 8 mei was het dan zover. DSV D1 vertrok om 9.45 uur met een veelheid aan supporters richting Festilent om daar drie punten te gaan behalen om zodoende kampioen te worden. Terwijl de jongens met een goede warming-up bezig waren kwamen er steeds meer toeschouwers (ouders, bestuursleden, jeugdcommissie, opa’s en oma’s en andere familieleden en belangstellenden) uit Sint Anthonis het veld op van Festilent. Toen de wedstrijd begon, op het hoofdveld (dank je wel Festilent) was het al lekker druk langs de kant en hing er al een mooi spandoek met de tekst “DSV D1, onze mannen van staal, pakken de kampioensschaal”.

Heel leuk alleen was het nog niet zover. DSV begon gretig aan de wedstrijd en kreeg al gauw behoorlijk wat corners. Hier kwamen ook verschillende kansen uit voort maar de bal ging er maar niet in. Festilent kwam er één keer gevaarlijk uit maar Jochem redde subliem. DSV ging gewoon door met aanvallen maar het was iedere keer net niet. 1 minuut voor de rust viel dan toch de verdiende 1-0 na een mooie combinatie van Lars en Joppe met als uiteindelijke afronder onze goalgetter Stijn.

In de 2e helft werden Pim en Pieter, die het allebei prima hadden gedaan, vervangen door Nino en Rens. De 2e helft was nog geen 10 seconden oud en het had al 2-0 moeten zijn maar Stijn kwam net een voetje te kort. Het bleef maar 1-0 en iedereen, ook langs de lijn, voelde de spanning toenemen. Festilent was niet gevaarlijk maar toch. Onze verdediging (Jochem, Nino, Mattee en Rob) moest alert blijven. Sven is het hoofd van de verdediging en heeft het dit seizoen samen met de rest uitstekend gedaan. We hebben in de 2e helft van de competitie maar 5 goals tegen gekregen en dat is uiteraard ook SVEN zijn verdienste. Sven behoort samen met Rik tot de kleinste van ons team maar jullie hebben vandaag gezien dat hoe klein je ook bent toch heel groot kunt zijn.DSV bleef jacht maken op de 2-0. Die viel gelukkig na ongeveer 20 minuten in de 2e helft.

Rens werd als rechtsbuiten door Rik weggestuurd en met zeven mijls laarzen ging hij alleen op goal af. Wat hem dit jaar nog niet erg goed lukte ging nu wel goed. Met een streep schoot hij de bal het doel in. Fantastisch. Na deze goal viel er een last van ons af en gingen we pas echt aan het voetballen. Onze zwoeger Frank had al verschillende keren een poging gewaagd maar wist uiteindelijk ook het net te vinden 3-0. De laatste goal was voor Lars die vanaf eigen helft alleen op goal afging en de uitstekende keeper van Festilent met een geweldige stift kansloos liet. Enkele minuten later was de wedstrijd afgelopen en kon DSV D1 het kampioenschap gaan vieren. Alle ouders met Tars en Ben voorop hadden het perfect georganiseerd. Het geweldig mooie spandoek kwam het veld op. Er was voor iedereen een kampioensschaal, een schitterend T-shirt, een mars en uiteraard champagne en de bloemen maakten het feest compleet. Ook het bestuur van DSV was prima afgevaardigd en eveneens zeer trots op onze mennekes. Festilent onze tegenstander was zeer sportief, had ook bloemen geregeld en liet het bekende kampioenslied over het hoofdveld schallen. Zeer attent.

Op het hoofdveld werd nog flink gefeest voordat we weer teruggingen naar Sint Anthonis. Bij Tars aangekomen kregen we al weer de zoveelste verrassing. Een schitterende versierde “platte kar” stond klaar om ons door St. Tunnis te rijden. Ook hier weer dank aan Tars, Ben, John en alle andere ouders die hem werkelijk schitterend versierd hadden.

Met veel toeters, muziek en een groot aantal auto’s werd de rit ingezet richting het centrum van Sint Anthonis. Iedereen vond het geweldig. Ook de mensen langs de kant waren allemaal zeer enthousiast. Een heel mooie belevenis voor onze jongens. Daarna snel naar De Laan om de jongens van de D3 op te halen die vorige week al kampioen waren geworden. Jongens ook jullie nog proficiat. Met zijn allen gingen we nog een keer door Sint Tunnis om vervolgens te eindigen in de kantine van DSV. Daar werden de jongens nog getrakteerd op frites, limonade en een lekkere kroket of frikandel. Kortom een geweldige dag voor iedereen. Dank aan iedereen die hier aan bijgedragen heeft (onze trouwe supporters, onze ouders, bestuur DSV, onze jeugdcoordinator Gijs, kantinepersoneel, onze leider Maarten en leider/coach Twan, Dion en Giel en iedereen die ik vergeten ben).

Zoals jullie gezien hebben zijn er behoorlijk wat foto’s gemaakt. De meeste foto’s zijn gemaakt door ‘Kim”van Kempen van www.tunnis.nl Kim is er bijna de hele tijd bij geweest en heeft zelfs al de tijd en moeite genomen om de foto’s op internet te zetten. Kim of Gerrit harstikke bedankt.

Jongens allemaal nog proficiat gewenst met deze geweldige prestatie.

Groetjes

Kees