Op Zaterdag 09 Oktober 2010 moesten de D1-mannen het opnemen tegen de derde club uit Helmond die ze dit seizoen in hun competitie tegenkomen.
SC Helmondia D1 had al een indrukwekkende reeks gespeeld en staat bovenin op de ranglijst, dus een zware tegenstander op papier.
Iedereen van het D1 team leek fit en de spelers hadden de wil om vandaag eens te winnen, want die laatste plaats op de ranglijst willen ze wel spoedig verlaten.
Door trainer Gerard werd er op gewezen dat de winst best wel behaald kon worden, als er maar hard gewerkt werd en dat elke speler in dienst van het team speelt.

Met Teun, Peerke en Lars Willlems op de reservebank werd de eerste helft begonnen en de D.S.V. spelers waren in het begin nog zo onder de indruk van de gele en rode voetbalschoentjes van de tegenstanders, dat na 4 minuten de eerste tegengoal al in het net lag na een mooie combinatie van Helmondia door het midden, die met een hoog schot over Sven in de goal werd afgerond (0-1).
Echter binnen een minuut kon Lars Veldpaus, na een mooie solo, de bal aan Stijn geven en hij schoot de 1-1 binnen met een mooi hard schot over de keeper heen.
Lars kreeg nog een mooie kans na een passje van Martijn, maar de inzet werd door de keeper gered en in de tegenaanval wist Helmondia in de 11de minuut wederom te scoren (1-2). Even later kwam Pim in de positie om op de goal te schieten, maar de Helmondiakeeper kon de bal onschadelijk maken.
Na een vrije trap van Nino, kon Stijn de bal met het puntje van zijn teen intikken(2-2), maar doordat de Helmondiakeeper zijn noppen keihard op de knie van Stijn plaatste betekende dit einde wedstrijd voor de goed spelende en scorende Stijn en dit was een aderlating voor het D1-team, zeker nadat ook Pim het veld moest verlaten met liesklachten.

Door deze twee blessures, hoefde alleen Rens Zegers in de tweede helft op de bank plaats te nemen en vol goede moed werd er druk op de tegenstander uitgeoefend en probeerde D.S.V. zich naar een overwinning te knokken. Na een combinatie van Martijn en Peerke werd het niet al te harde schot van Peerke door de keeper gepakt.
Omdat Lars Veldpaus wat pijn in zijn been had kwam Rens weer in het veld en met Rik op de mid-mid plaats en Rens van Tienen als laatste man kwam er wat meer druk op de tegenstander, maar zoals vaker dit seizoen, viel de goal weer aan de verkeerde kant, want bij een uitval was Helmondia pijlsnel en werd Sven voor de derde keer gepasseerd (2-3) .
De D1-mannen probeerden nog van alles en Mattee,Teun, Niels, Lars Willems vochten voor elke bal en de goal van Helmondia werd met harde inzet gezocht, maar niet meer gevonden en met Pim, Stijn en Lars Veldpaus stond er ook wel een supertrio, niet in het veld.
Complimenten voor de goede inzet van het team, een puntje hadden ze vandaag echt wel verdiend, maar de vooruitgang die het team de laatste weken laat zien geeft publiek, trainers en leiders de overtuiging dat er binnenkort punten gepakt gaan worden, zeker als er zo geknokt wordt voor elke bal, zoals vandaaag.

Opstelling:
Goal : Sven, Achterhoede : Mattee, Rik, Nino, Rens Zegers(30"Peerke). Middenveld . Rens van Tienen, Lars Veldpaus, Niels. Voorhoede: Pim, Stijn, Martijn.

De D1 side