Op deze zaterdag 18 september 2010 stond de competitiewedstrijd tegen Avanti`31 D1 in Schijndel op het programma.
Vol goede moed werd met 4 auto`s de lange reis naar Schijndel ingezet en daar aangekomen scheen er een lekker zonnetje, dus ideaal voetbalweer.
De mannen hadden er zin in en gezien de trainingsarbeid van de afgelopen week werd een fijn duel verwacht, waarbij Pim met een blessure niet met de wedstrijd mee kon doen, maar hij was wel als supporter aanwezig.

D.S.V. D1 begon sterk en al in de eerste minuut gaf Niels de bal voor de goal en Stijn leek rustig in te tikken, maar werd onderuit gehaald en in plaats van een penaltie voor D.S.V. werd er gewoon doorgevoetbald. In de achtste minuut wist Martijn, na de bal wat lang bij zich te hebben gehouden en een aantal Avantispelers op het verkeerde been te hebben gezet, de bal mooi terug te tikken op Stijn, maar zijn inzet ging via de buitenkant van de paal naast .
De rest van de eerste helft ging het spel wat op en neer, maar er ontstonden niet veel kansen meer, maar Martijn snapte er niet veel van toen hij eerst een elleboog in zijn maag kreeg en gelijk een vrije trap tegen.

In de rust werd er door trainer Gerard opgehamerd om zelf ons eigen spel te spelen en niet te veel ontzag voor de tegenstander te hebben.
In het begin van de tweede helft ging dit goed en D.S.V. begon sterk en nadat Lars Veldpaus zichzelf door de verdediging van de tegenstander soleerde en de bal in leek te schieten, gaf hij de bal onzelfzuchtig opzij naar Stijn die de eerste goal intikte, maar niet heus, want deze loepzuivere goal werd wegens niet buitenspel afgekeurd.
Nadat eerst bij Rik en even later ook bij Mattee na een gemene trap, de tranen in de ogen stonden (5 minuten straf kennen ze in Schijndel niet), werd het verzet van D.S.V. een beetje minder en de verdediging werd op de proef gesteld en werden er 2 goals door Avanti gescoord (2 - 0).
Bij het slotoffensief van D.S.V. werd er een corner geforceerd en Nadat Lars Willems de bal panklaar bij de eerste paal klaarlag, kon Nino de 2 - 1 stiekem intikken.
Even daarna werd een handsbal van Avanti weggewuifd en de D.S.V. spelers en leiders wisten toen wel dat hier winnen tot de onmogelijkheden behoorde.
Ondanks goede inzet van de mannen, dus nog geen winst in de competitie, maar weer veel geleerd van deze wedstrijd en met zes spelers die met groep 8 een week vakantie in Koudekerke voor de boeg hebben, zal er na deze week van relatieve rust, komende Zaterdag weer een fel D.S.V. D1 op de Laan, hun volgende wedstrijd tegen OSS`20 D1, aangaan.

Opstelling
Goal ° Sven Verschuuren
Verdediging ° Mattee van Benthum, Nino Willems,Rik Groot, Rens Zegers (30 Peerke Leijssen)
Middenveld ° Rens van Tienen, Lars Veldpaus, Niels Wittens ( 30 Teun Vloet)
Voorhoede ° Lars Willems , Stijn van de Broek, Martijn Nieuwenhuizen

De D1 side