Vandaag zaterdag 20 November 2010 stond voor de mannen van het D1 team de competitie wedstrijd tegen Erp D1 op het programma.
De laatste wedstrijd voor de competitie dateerde al weer van dik een maand geleden met een nipt 2-1 verlies tegen Rhode D1, maar in de tussentijd werden er vriendschappelijk tegen Escharen en voor de beker in Velp twee zevenklappers op het scorebord gezet. Deze wat mindere tegenstanders waren goed om de moraal van de D1-mannen wat op te krikken en ook een gesprek van trainers Gerard en Tijn met de D1-mannen werkte goed uit, want iedereen kon zijn woordje inbrengen en Gerard kon de spelers duidelijk maken waar hij met dit team heen wilde. Vol goede moed vertrok het D1 team met 5 auto"s vanaf De Laan, omdat er zoveel ouders het team wilden aanmoedigen en later kwamen de moeder en zus van Mattee nog achterna om de tweede helft mee te maken.

Met Rens van Tienen, Rens Zegers en Niels op de bank begon het D1-team sterk aan de wedstrijd en er stond deze keer weer een echt team op veld, met alle spelers die fel hun duels aangingen en zich niet lieten intimideren door het op de vijfde plaats staande Erp D1. Eigenlijk werd het hele duel hoofdzakelijk afgespeeld op de ruimte van het veld tot de beide zestien meter gebieden, want erg veel kansen waren er niet gedurende de wedstrijd. Onder aanvoering van de ijzersterk en foutloos spelende Mattee en oogstrelend, felle en behendige laatste man Rik, met in hun kielzog de licht geblesseerde Nino en Lars, werden, gedurende de eerste helft, weinig kansen weggegeven en kregen de Erp-spelers nauwelijks doelkansen. Aan de andere kant wisten Stijn, Martijn en Pim in de voorhoede, in de eerste helft ook geen potten te breken tegen de sterke Erp-defensie. Jammer was het dan ook dat toen er na 25 minuten, na balverlies van D.S.V. op het midddenveld en het hele team in de vooruitstand stond, er een Erp- overwicht richting de D1 goal ontstond en dit met een hoog afstandsschot vanaf 20 meter over de verder foutloos keepende Sven, werd afgestraft .(1-0)

In de rust bleek dat Nino, Lars Willems en Sven te geblesseerd waren om nog verder te spelen en Teun nam de plek van Lars Willems over, Peerke werd voorstopper op de plaats van Nino en Rens van Tienen mocht in de goal de plaats van Sven overnemen. Met Rens Zegers als rechtshalf en Niels als linkshalf werd de tweede helft fel aangegaan.
Nadat de goedspelende Pim in de tweede minuut na de rust een schier hopeloze bal nét binnenhield, passte, viel en de bal tien meter verder bij een verdediger van Erp belandde, opstond, doorsprintte, de bal aan de verbouwerreerde Erp-verdediger ontfutselde, richting goal soleerde, perfect voorgaf en het uiterste puntje van de teen van Stijn vond, belandde de bal achter de eveneens verbouwerreerde Erp-goallie (1-1) .
Nadat Lars Veldpaus een aantal keren als mid-mid een groot deel van het veld kon oversteken, kreeg D.S.V. nog wat kansen, maar het duurde tot de 24ste minuut,toen Martijn wat verdedigers met zich meetrok, dat Lars de bal naar de vrijstaande Niels passte en Niels tikte de bal iets vooruit en kon toen vanaf 15 meter snoeihard uithalen en zijn ziedend harde schot was te veel voor de Erp-doelman, het goalnet kreunde en de 1-2 was een feit en door deze mooie goal was Niels de Match winner.
Binnen een minuut verdedigden Peerke en Teun uit alle macht, maar een Erp-speler kon op de D.S.V. goal uithalen, maar de boomlange, goed keepende Rens van Tienen wist het hoge schot mooi klemvast te pakken. Een waar slotoffensief werd door Erp ingezet, de scheidsrechter liet 4 minuten doorspelen, maar de achterhoede met Mattee, Peerke, Rik en Teun gaf geen krimp en de eerste overwinning in de hoofdklasse was een feit.
De trainers, leiders en trouwe supporters weten wel dat dit geen toeval is, want de vorige wedstrijden werden maar nét verloren en dit team met deze inzet van alle spelers, gaat in deze competitie de tegenstander nog vaak punten ontfutselen en volgende week 27 November 2010 staat Berghem sport D1 op het programma op De Laan en leiders en trainers hopen dat Sint Anthonis zich massaal langs het veld laat zien om deze ware gladiatoren aan te moedigen.

Opstelling : Goal Sven (30" Rens van Tienen), Achterhoede vlnr Lars Willems( Rens Zegers), Rik, Nino( 30" Niels ), Mattee. Middenveld Vlnr Teun, Lars Veldpaus, Peerke. Voorhoede vlnr Martijn, Stijn, Pim.

De D1 side.