Vandaag op 30 Augustus 2010 konden de mannen van de D1 eindelijk eens laten zien wat ze de laatste jaren en de laatste weken van trainers Gerard, Tijn en Twan geleerd hadden. Dat het team nog niet helemaal op scherp staat bleek bij het vertrek toen er wat minder spelers dan verwacht aanwezig waren, maar er werd nog even rondgebeld en toen konden we toch, met invallers Thomas Jansen en Benjamin van Zanten van de D2, met 12 man naar UDI"19 vertrekken om tegen de D2 te voetballen.Het team van UDI"19 D2 bestond veelal uit eerstejaars D-spelers, die wel goed samenspeelden, maar gemiddeld nét wat kleiner dan de D1 spelers van DSV, waren.

Na de aftrap ging DSV sterk van start en al in de eerste minuut kwam Stijn een teenlengte te kort om te scoren, maar hij buitelde wel over de keeper heen en had gelijk een pijnlijke rug, maar hij werd hierdoor niet verder gehinderd, want na een verre uittrap van Rens, kopte Lars Veldpaus de bal door en het doortikkertje van Pim zette Stijn in stelling en in de vierde minuut stond het al 0-1 voor DSV.
De uittrappen van gelegenheidskeeper Rens waren erg goed en in de achtste minuut kon Lars Veldpaus weer een uittrap doorkoppen en Stijn kon de bal ook al weer koppend meenemen en vanaf het middenveld de bal meenemend was hij de UDI verdediging weer te snel af en de 0-2 was een feit.
Enkele minuten later spatte een schot van Stijn via de lat weer het veld in en in de rebound was de inzet, met links van Martijn, net te zacht om in de goal te belanden.
In de 25ste minuut verschalkte Stijn bij een corner de keeper met een boogballetje voor de derde keer en zijn pure hattrick was een feit.(0-3)
Na een snelle ingooi op links via Thomas kreeg Lars Veldpaus de bal links buiten het strafschopgebied en met een mooi hard schot over de keeper heen was de 0-4 ruststand een feit.UDI had af en toe leuk spel en ze tikten de bal goed over en enkele keren kwamen ze gevaarlijk voor de DSV goal, maar daar stond Rens een erg goede wedstrijd te keepen.
In de 5de minuut van de tweede helft kwam de bal bij een corner weer bij Lars Veldpaus en zijn keiharde inzet zorgde voor de 0-5.
UDI wist daarna in de 10de minuut de enige tegengoal te scoren na een misverstand tussen Lars Willems en Rens in de goal. (1-5).Verder hielden Peerke, Nino en Niels Lars, Benjamin en Teun, soms met wat geluk, de DSV-goal schoon.
Al met al een mooi begin van het seizoen, maar Zaterdag begint in Helmond de eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse en dan zal de tegenstand wel wat groter zijn, maar als enkele vakantiegangers dan terug zijn zal er toch goed voetbal te zien zijn want vandaag werd door het hele team voor elke meter geknokt en het scoren gaat ook vrij gemakkelijk, dus alle ingredienten voor een mooi seizoen zijn aanwezig met dit mooie team.

Opstelling : Goal : Rens van Tienen. Verdediging :Niels Wittens, Nino Willems, Lars Willems., Peerke Leijssen. Middenveld: Martijn Nieuwenhuizen, Lars Veldpaus, Teun Vloet. Voorhoede : Thomas Jansen, Stijn v/d Broek, Pim Vloet. Door tijdelijke uitvallers heeft Benjamin ook vrijwel de hele wedstrijd op verschillende plaatsen van het veld gespeeld.

De D1 side