Het begint kouder te worden, de vogeltjes krijgen weer honger en zijn op zoek naar wat voer.
Zo ook de D2 van D.S.V., deze jongens hebben ook honger maar dan weer eens in een overwinning. Toxandria D1 uit Rijkenvoort was vandaag de tegenstander op de Laan van de D2. Wat zou het worden een klein voorafje of toch een heel menu.
Met weer een gastspeler (Rens Zegers) i.p.v de geblesseerde Remco en Inti als aanvoerder kon er begonnen worden met de wedstrijd. Joris Klomp onze scheidsrechter van vandaag floot voor het begin van de wedstrijd, want onze vaste scheidsrechter Rob zocht het vandaag wat hogerop. Toxandria was vooral in het begin van de 1ste helft de betere ploeg en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van D.S.V. af. Voorin kwamen de ballen niet lekker aan en de kansjes die we dan kregen gingen er ook vandaag niet in. Gedurende de 1ste helft kwamen we wat beter in ons ritme en we begonnen ook wat beter te voetballen. De combinaties kwamen terug, maar ook Toxandria bleef goed mee doen. Het spel ging nu gelijk waardig op en neer. We gingen met een 0-0 stand rusten precies zoals vorige week tegen JVC Cuijk, maar toen hadden we al met een nulletje of 2 voor moeten staan.
Na een bekertje limonade en wat technische besprekingen (ook dat gebeurt bij de D2) wat omzettingen binnen het veld kon er begonnen worden met de tweede helft. Benjamin ging voor het eerst dit seizoen in de spits spelen (wat meer loopvermogen voorin) en Teun Vl. verhuisde naar de achterhoede. Waar hij een puike partij stond te voetballen samen met Gijs, Jorn en Rens.
Ook in de tweede helft waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd en aan de zijkant werd al gezegd diegene die nu scoort wint de wedstrijd. Met nog 7 minuten op de klok werd Maikel gewisseld door tot dan toe goed spelende Thomas. Luuk moest helaas op de bank blijven met zijn nog steeds terug komende blessure. Maikel stond nog geen minuut in het veld en gaf in de 54ste minuut na aangeven vanuit het middenveld een pass op Teun P. die na een goede aanname de bal op goal schoot en de bevrijdende 1-0 op het scorebord zetten. Ja, die hadden ze ook aangezet voor ons. Blijdschap onder de spelertjes en langs de lijn was groot maar we hadden nog 6 minuten te voetballen en het kon nog zomaar gelijk worden, dus niet te vroeg juichen. Ook dat kregen de mannekkes van de D2 nog voor elkaar en wat vorige week niet lukte dat flikte ze vandaag wel. We hebben de volle 3 punten behaald en staan nu weer op de 6de plaats boven Toxandria D1. De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen staat nog gepland op 18 december thuis tegen de koploper HBV D1 uit Beers. Ook staat er nog een oefenwedstrijd gepland tegen D.S.V. D3 die voor het kampioenschap strijden en wel op 4 december.

Opstelling: in doel: Inti. Achterhoede: Gijs, Benjamin, Jorn en Rens.
Middenveld: Teun Vl.(Pim), Hein en IJsbrand (Luuk). Voorin: Teun P., Maikel en Thomas.

De voetbalgroeten de verslaggever D.S.V. D2.