Het was 10.45 uur, kleedkamer 10 en de shirts lagen al klaar voor onze mannekkes van de D2. Het was een zaterdag dat ze konden winnen, want ze moesten tegen Vianen Vooruit D1 en deze jongens hadden ook nog geen punten. Ze moesten in de watten gelegd worden vandaag want de eerste drie punten lagen op de loer.

Na een goede en serieuze warming up en wetend dat ze op het hoofdveld mochten voetballen gingen ze vol zelfvertrouwen naar kleedkamer 10. Hier kregen ze te horen of ze vandaag in de basis begonnen of als reserve stonden. Zaterdag 9 oktober 11.25 uur de opstelling was bekend gemaakt, iedereen kreeg zijn opdracht mee en we gingen naar het hoofdveld. Pim vandaag als aanvoerder mocht de toss doen en koos voor de kant (zon mee).
De wedstrijd kon beginnen iedereen stond op scherp zelfs de wisselspelers. Na 5 minuten voetballen in de eerste helft was het Maikel die de bal vanuit het midden kreeg aangespeeld. Hij zag op rechts Teun P. vrij lopen en paste deze de bal in de voeten waarna Teun de bal gelijk voorlegde op Luuk die vanaf links aan kwam lopen en de bal met een volley in doel schoot 1-0. D.S.V. bleef het overwicht houden op het veld met zo af en toe een uitval van Vianen, maar deze werd dan al snel te niet gedaan door D.S.V.. Halverwege de eerste helft voorkwam Inti nog een uitval van Vianen door goed uit zijn doel te komen en de bal weg te schieten voordat de speler van Vianen gevaarlijk kon worden.
In de rust kregen de mannekkes lekkere Sintunnisse limonade en ze kregen te horen hoe goed ze eigenlijk wel bezig waren. Twee nieuwe spelers werden ingewisseld Thomas en Teun Vl kwamen in de plaats van Pim en Luuk. We begonnen de tweede helft weer zoals we de eerste geeindigd waren. De bal werd weer goed overgespeeld, de ruimtes werden weer op gezocht en vooral we bleven elkaar positief coachen. We waren een TEAM om trots op te zijn. Ook Vianen kwam in de tweede helft zo af en toe weer een keer op onze helft, maar de achterhoede stond als een huis met een goede stevige fundering te verdedigen. Na ongeveer 50 minuten voetballen kwam de bal via links bij Thomas die uithaalde en de 2-0 op het scorebord zette. Iedereen weer hard gewerkt, een zakje chips verdiend en natuurlijk de eerste 3 punten binnen gehaald. Volgende week 16 okt. de Zwaluw D1 – D.S.V. D2 in Oefelt.

Opstelling: in doel: Inti. Achterhoede: Gijs, Benjamin, Jorn en Remco
Middenveld: Pim (Teun Vl), Hein en IJsbrand. Voorin: Teun P., Maikel en Luuk (Thomas).

De voetbalgroeten de verslaggever D.S.V. D2.