Op het zonnige sportpark de Laan in Sint Anthonis stond vandaag de eerste thuiswedstrijd van D.S.V. D2 op het programma. Na een fotosessie en een goede warming up floot Rob de scheidsrechter aan het begin van de wedstrijd voor de tos. Hein vandaag onze aanvoerder won deze en mocht kiezen voor de aftrap of kant. D.S.V. begon met de aftrap en Heijen D1 onze tegenstander van vandaag mocht de kant kiezen.
De eerste helft ging mooi gelijk op, de bal werd aan beide kanten goed overgespeeld. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Heijen kreeg zo zijn kansjes, maar ook D.S.V.. Zo ook in de 13de minuut toen Hein alleen op de keeper af liep maar vergat te scoren. Dat gebeurde wel in de 25ste minuut toen Thomas van links de bal voorlegde en Teun P de 1-0 liet maken.
In de rust weer een bekertje limonade en wat tactische besprekingen en taken verdelingen, kon er begonnen worden aan de tweede helft. De eerste 10 minuten waren voor D.S.V., maar ook nu vergaten de spelertjes weer te scoren. Heijen ging meer druk zetten en dat resulteerde al snel in een tegendoelpunt 1-1. Het spel zakte wat in elkaar en de ballen kwamen niet meer aan en daar profiteerde Heijen van en maakte in 5 minuten tijd nog eens twee doelpunten 1-3.
Over de gehele wedstrijd gezien denk ik dat het schoolkamp bij de meeste nog in de benen zat (daar was het, na horen zeggen, berengezellig geweest). En van iedere wedstrijd kun je wat leren, zo ook vandaag.Volgende week hebben we weer een wedstrijd en wel uit tegen Sambeek D1 en dan gaan we voor onze eerste punten.

Opstelling: in doel: Inty. Achterhoede: Maikel (Gijs), Benjamin, Teun Vl en Jorn.
Middenveld: Remco (Pim), Hein, IJsbrand en Luuk. Voorin: Thomas en Teun P.

De voetbalgroeten de verslaggever D.S.V. D2.