Zaterdag 25-september-2010. Het is 11.30 uur en we staan we klaar in Schaijk om het op te gaan nemen tegen DAW-D4. Een team wat vorige week een 10-1 overwinning had behaald tegen Uden en we dus zeker niet moesten onderschatten.
Helaas konden Sam en Stan (vd Zanden) niet meedoen i.v.m. een blessure maar waren wel meegegaan om het team aan te moedigen. Heel sportief !!
Na het fluitsignaal zien we al direct een sterk opkomende D.S.V..
Het eerste kwartier is voor onze jongens, we zijn duidelijk aanwezig op het veld.
Aanvallend worden enkele hele mooie kansen gerealiseerd en onze verdediging houdt achter alles haarfijn dicht.
Een van de beste kansen was vanuit een mooie aanval van Ron die de bal haarscherp voorzette op Romano. Helaas stuiterde de bal net te hoog voor Romano door om hem in te tikken.
Na een kwartier spelen kwam DAW steeds beter in de wedstrijd en werden de krachten gelijk verdeeld.
Aanvallen over en weer zagen we voorbij komen en de spanning nam toe. (In ieder geval bij de ouders, leiders en spelers die langs de lijn stonden toe te kijken)
In de 22e minuut was het DAW die de leiding nam in dit duel, 1-0.
Maar, onze jongens laten hun koppies ook deze keer weer niet hangen en ze gaan vol goede moed verder. Dit geeft aan dat er “karakter” zit in dit team en men voor elkaar wil werken en knokken.
De 1e helft wordt verder uitgespeeld waarbij we twee teams zien spelen die helemaal aan elkaar gewaagd zijn. Ruststand: 1-0 voor DAW.
Even wat drinken en uitrusten, er was heel hard gewerkt we keken tegen een achterstand aan.
De wissels bereiden zich voor, de opstelling werd besproken en nog enkele tactische aanwijzingen werden meegegeven om vervolgens weer vol goede moed de 2e helft in te gaan.
Het beeld vanaf de aftrap liet een “ietwat” sterker DAW zien.
De druk op het middenveld en onze verdediging nam toe, maar we vochten met alle macht terug.
De zeer stabiele en hard werkende verdediging hield het goed dicht en aanvallen werden afgeslagen.
De spanning nam meer en meer toe. Links en rechts zagen we de zweetdruppels glinsteren op de koppies van onze jongens, maar niemand gaf op.
De tijd verstreek, veel aanvallen zagen we opkomen en weer afgeslagen worden.
Toen het moment naderde dat we dachten dat we met een 1-0 verlies naar huis zouden moeten keren waren het Tom en Bart die daar anders over dachten.
In een aanval van D.S.V., die aanvankelijk leek te worden verijdeld door DAW was het Tom die de bal helemaal aan de rechterkant van het veld wist te bemachtigen en Bart in de spits vrij zag staan.
Met zijn linker voet haalde Tom uit en de bal werd haarscherp in de voeten gespeeld van Bart.
Bart zag zijn kans, hield het hoofd koel, kiest zijn hoek en maakt in de 58e minuut van deze zinderende wedstrijd heel beheerst af, 1-1.
Hier baalde DAW enorm van.
De laatste 2 minuten zette DAW heel veel druk. Het spel werd zelfs wat grimmiger, maar onze jongens lieten zich niet uit het veld slaan.
Onze verdediging stond er als een blok, daar kwam nog geen kanonskogel meer doorheen.
De wedstrijd werd afgefloten en we keerden moe maar voldaan weer naar huis terug.

Het is moeilijk om te beschrijven wat je tijdens een wedstrijd als deze ziet en ervaart, maar het karakter wat dit team heeft, zoals de jongens elkaar opvangen en corrigeren als iemand een foutje maakt en voor elkaar wil werken, beloofd heel veel moois voor dit seizoen.
Onze complimenten voor alles spelers van dit prachtige D3-team zoals ze vandaag hebben geknokt en er een verdiend gelijkspel uit wisten te halen.

Groetjes, Leiders D3.