Vandaag 24 April 2010 moest het D3 team de strijd aangaan tegen medekoploper Constantia D2 uit Wanroij, dat evenveel punten had als de D3 mannen, maar over een veel beter doelsaldo beschikte. Vóór de wedstrijd waren er in de kleedkamer bij de spelers wat gespannen koppies te zien, want het team dat deze wedstrijd won, zou kampioen in deze klasse zijn.
Langs de kant van het veld was veel publiek gekomen om het team aan te moedigen en daardoor waren de spelers er extra op gebrandt om hun kunsten te vertonen. Foto's: klik hier

In het begin van de wedstrijd bleek dat de teams aan elkaar gewaagd waren en elk team kreeg wat kleine kansjes en de eerste mogelijkheid om te scoren was voor Peerke, maar zijn schot kon de keeper gepakt worden. Halverwege de eerste helft tikte Jorren de bal op Martijn en zijn ziedende schot op de rand van het strafschopgebied verdween hard en hoog achter de keeper in de goal (1-0). Enkele minuten later, gooide Lars de bal in op Peerke, die de bal meteen verlengde naar Martijn op de rand van het strafschopgebied en hij legde de bal met een hakje mooi klaar voor Niels die met een hard schot in de linkerhoek voor de 2-0 zorgde.
Of er toen wat gemakzucht in het team kroop, of dat het nog zenuwen waren, maar achterin ging het even mis en Constantia kon de 1-2 inschieten en vlak voor rust werd het zelfs 2 - 2.

In de rust werd er door trainer Tijn even goed op het team ingepraat, dat ze deze wedstrijd echt niet hoefden te verliezen en dat ze, zolang ze de zaak achterin maar dicht hielden, de kansen voorin echt wel in goals om zouden zetten. Het bleek dat de jongens hiernaar goed geluisterd hadden, want Joris keepte in de tweede helft foutloos en Tim, Rens, Jelle en Angelo waren de Constantia-spelers vrijwel iedere keer te snel af. Nadat Lars een keer over schoot en een bal van Niels naast ging, wist Martijn de bal mooi op Peerke te geven en zijn harde schot zorgde voor de 3-2 voorsprong. DSV bleef druk houden en na een mooi opgezette aanval via Dennis, wist Martijn met een passje, Mark voor de goal te zetten en zijn harde schot zorgde voor de veilige 4-2 voorsprong. Toen Constantia de bal vanuit de verdediging even later weer naar voren wilde spelen wist Gideon door goed doorzetten de bal af te pakken en gelijk aan Martijn mee te geven, die de bal direct achter de verdediging schoot, waar Mark de bal met veel effect mooi langs de keeper schoot en de al inrollende bal, werd door Jorren vlak voor de doellijn, hard in het net gekegeld waardoor de 5 - 2 eindstand werd bereikt.
Al met al door de 2-2 die net voor de rust op het bord kwam, toch nog een spannende wedstrijd, maar die door hard werken van het hele team resulteerde in het eerste voorjaarskampioenschap voor DSV van dit jaar. Nadat in de F2 en in de E2 door de leiders Peter, Aad en Harry aan het eind van het seizoen ook al de hoogste plaats werd bereikt, is dit al het derde kampioensschap voor dit succestrio en de zoons Lars, Niels en Martijn van deze coaches zijn erg gedreven, dus die willen nog wel vaker op het hooste podium komen. Na de wedstrijd werd er door DSV frietjes en Cola aangeboden en de mooie harde muziek zorgde voor een groot feest in de kantine voor de D3 mannekes, waarvan door Martien van Dommelen mooie foto"s werden gemaakt.
Over 2 weken, op 8 mei om 11:30, staat op "De Laan" de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Vianen Vooruit D2 op het programma en dan wordt het feest nog eens dunnetjes overgedaan.

De D3 side