Als debutant in de Vrouwen-competitie heeft DSV-VR1 zich geplaatst voor de volgende ronde in het KNVB-bekertoernooi. Hiervoor waren 3 wedstrijden nodig waarna alleen de nr.1 verder bekert.

Het seizoen begon met een vriendschappelijke wedstrijd tegen het vlaggenschip van Mill: Juliana- VR1. In de na-zomerhitte werd dit geölied stel op een 1-1 gehouden waar een zege zelfs op z’n plaats was geweest. Onder het vakkundig gezag van gediplomeerd trainer Rick Thewissen, was duidelijk dat de dames een succesvol seizoen tegemoet gaan zien.

Ondanks dat er vooraf aan de senioren-competitie schrik was voor het fysieke geweld dat ons te wachten stond, wisten we de volgende beker-wedstrijden op onze eigen manier te spelen: voetballen met ieder een opgedragen taak.
Heijen-VR1 kwam met 1 punt gelukkig weg na zegge en schrijven 5 keer op onze helft te zijn geweest. De 2-2 eindstand was dan ook enigszins teleurstellend. Daar tegenover stond dat Amber de wedstrijd heelhuids uit kon spelen ondanks een flinke overtreding in de 5e minuut door de Heijense keepster.

De eerste thuis-wedstrijd was tegen DAW-VR2. Na een uitgebreid gezamenlijk ontbijt in de kantine, wisten we de reserven uit Schaijk met verzorgd voetbal met 3-2 naar huis te sturen. Ook Herpinia-VR1 was in de laatste beker-wedstrijd niet opgewassen tegen het combinatie-voetbal wat de DSV-godinnen op de mat legden. Deze wedstrijd moest gewonnen worden aangezien zij 6 punten hadden tegen 4 voor DSV. Met een overtuigende 8-3 zegen in Herpen was ook hun toernooi voorbij.

Donderdag-avond staat de eerste competitie-wedstrijd op het programma. Dit op verzoek van tegenstander Odiliapeel/Braks Groep-VR1 in plaats van as. zondag. Aftrap 19.00 uur.

Staf DSV-VR1.