Ysselsteyn – DSV had koploper Ysselsteyn bij de strot, maar kon op beslissende momenten  de tegenstander net niet de beslissende klap toebrengen. De Sinttunnisse ploeg kwam fris uit de winterstop en verdiende méér dan de tegenstander de overwinning. De wedstrijd was spannender dan de 0-0 eindstand doet vermoeden.

[door Arie Cornelissen]

In de vijfde minuut  was het de solide spelende stopper Jesper Brans die voor de eerste dreiging zorgen met een flitsende solo over de middenas. Aan de overzijde draaide Dennis Teunissen slim weg op de 16 meterlijn en vuurde direct. Keeper Bono Barten  was alert. Na een kwartier had DSV een flinke kans om de score te openen. De voorzet-op-maat van Sjors Cornelissen werd door Joppe van den Heuvel te zacht ingekopt om de doelman te verrassen. Ook Ysselsteyn had het kop-vizier niet op scherp staan. Martijn Janssen kopte over. Uitblinker Lars Veldpaus had halverwege de eerste helft de openingstreffer op zijn voet, wat een beloning zou zijn van een sterke DSV-fase. Na een pass van Rens Peters, ging de jonge aanvaller met een mooie schaar langs zijn tegenstander. Het schot ging net voorlangs. Even later haalde Rens bijna zelf de trekker over uit een corner van Joppe van den Heuvel. Maar ook Ysselsteyn bleef dreigend. Boy Geerets schoot een goede voorzet van
Paul Jeurissen net naast. Direct daarna kwam DSV goed weg toen de Noord-Limburgers in een scrimmage de bal er tot drie keer toe er niet in kregen. Op slag van rust had opnieuw Lars een flinke kans, de 0-0 stand bleef echter op het scorebord.

Het begin van de tweede helft was voor Ysselsteyn.  DSV liep en speelde veel achteruit in die fase, maar de jonge ploeg (gemiddeld 20 jaar) wist al snel de balans in de wedstrijd terug te brengen door hard te blijven knokken. In de 69ste minuut ging een vliegend schot van Lars Veldpaus net over na een mooie actie van middenvelder Joppe van den Heuvel. Spits Stijn van den Broek kreeg direct daarna een uitstekende mogelijkheid. Invaller Jeroen Peeters was koud in het veld en legde de bal panklaar terug, maar Stijn kreeg de bal niet goed op de pantoffel. Het bleef spannend. De DSV-supporters gunden hun ploeg een goal, want de groen-witten bleven fier overeind en wist bijna elke dreiging van Ysselsteyn vroegtijdig in de kiem te smoren. Pal voor tijd was Stijn van den Broek nog dichtbij de beslissing. Zijn kopbal ging echter net over. DSV pakte een meer dan dikverdiend punt tegen een tegenstander die voetballend de mindere was, maar dit compenseerde met fysiek en sluw spel .

 

 
Man of the Match!
Lars Veldpaus was dé plaag voor Ysselsteyn. Constant aanspeelbaar en vaak met geslaagde individuele acties zorgde hij voor dreiging en openingen. Sterk op de eerste meters en lastig van de bal te krijgen. DSV knokte zich helemaal leeg en presenteerde zich in de eerste wedstrijd na de winterstop goed. Wat wél ontbrak was de zuiverheid in de eindpass, anders had DSV de wedstrijd  zeker gewonnen. Op basis van de kansenverhouding was dat verdiend geweest. Leuk om te zien was dat Jarvi Jansen na een lange blessure er weer bij was. Hij speelde goed.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Piet Lamers, Jesper Brans, Jochem Koopmans, Sjors Cornelissen, Rens Peters, Jarvi Jansen (71 min. Jeroen Peeters), Rio Groot, Stijn van den Broek, Joppe van den Heuvel, Lars Veldpaus

 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4- 2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0