Op een koude, grijze zondagmiddag doet DSV in Broekhuizervorst wat 't moet doen tegen SVEB, de nummer laatst uit de competitie. Het werd een 'reguliere' 0-4 overwinning.

Het was koukleumen deze middag. Niet omdat de wedstrijd daar aanleiding toe gaf maar door het koude snijdende windje. DSV begon voortvarend aan de wedstrijd met veel drang naar voren. Een eerste speldenprik van spits Nino Willems in de 4e minuut belandde in de handen van de keeper. Vooral vanaf rechts werd er af en toe goed gecombineerd en kwam back Teun Vloet regelmatig mee naar voren. SVEB hing vooral achteruit en probeerde zo lang mogelijk de openingstreffer te voorkomen. Dat duurde tot minuut 19 toen Willem Jans binnentikte uit een goed indraaiende corner van Teun Vloet. Door deze vroege voorsprong van DSV moesten de mannen uit Broekhuizervorst hun verdedigende stellingen wat meer verlaten en dat zorgde natuurlijk voor meer ruimte. DSV probeerde de voorsprong uit te bouwen, af en toe misschien wat te gehaast. Dat uitbouwen lukte uiteindelijk in de 35e minuut toen Pieter Vloet een voorzet vanaf rechts van dichtbij kon binnenschieten: 0-2. SVEB zette daar weinig tot niets tegenover, tot de laatste minuut voor rust. Op het middenveld werd balverlies geleden en de spits van SVEB werd meteen in de diepte weggestuurd. Zijn lobje werd door keeper Roel Sommers net aangetikt en belandde daardoor op de lat. Dus kon DSV opgelucht ademhalen en met de 0-2 op zak de warme kleedkamer opzoeken.

In het eerste kwartier van de tweede helft zette SVEB iets meer aan, zonder dat dit overigens tot grote kansen leidde. Rens van Tienen kreeg in de 49e minuut een dot van een kans om de 0-3 op het bord te zetten, maar vrij voor doel kopte hij de voorzet van Thomas Jansen niet in de touwen. Na dat eerste kwartier nam DSV de wedstrijd weer wat meer in handen. Pieter Vloet probeerde het in de 57e minuut van afstand maar de Broekhuizer keeper stond op de goede plek. Zo kabbelde de wedstrijd een beetje voort: SVEB kon niet veel uitrichten en DSV had moeite om het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Uiteindelijk lukte dat toch wel. De naar het middenveld gedirigeerde Benjamin van Zanten stak op links Stijn Willems de diepte in. Die kapte de laatste man uit en zijn schot caramboleerde via de keeper het doel in (0-3, 67'). De goed spelende Rens probeerde het daarna ook van afstand van maar helaas trof zijn schot geen doel. Daarna volgde de mooiste goal van de middag. Mika Broeders pikte de bal op het middenveld op en stuurde de ingevallen Mees Willems op rechts weg. Mees zette de bal voor en de meegelopen Mika schoot zelf rustig binnen (0-4, 78'). Prachtige goal uit een mooie combinatie! Trainer Thijs Goossens wisselde in de tweede helft wat door en de ingevallen Jesse van der Heijden maakte net voor tijd bijna de vijfde treffer. Helaas werd zijn schuiver net voor de lijn weggehaald. Blijkbaar vond de scheidsrechter het daarna wel goed want na precies 90 minuten klonk het eindsignaal en kon DSV tevreden de warme kleedkamers opzoeken.

Een reguliere overwinning dus. Iedereen verwacht dat je van de nummer laatst wint maar het moet altijd maar gebeuren en DSV deed dat.

Volgende week naar EWC '46 uit Well. En voor alle trouwe DSV supporters let op: de wedstrijd begint al om 13:00!