Na de vele afgelastingen van de afgelopen weken mocht het E2-team op zaterdag 7 maart 2009 eindelijk weer eens een competitiewedstrijd spelen. Nadat E2 in de najaarscompetitie overtuigend eerste was geworden moet er nu in een hogere klasse (1ste klasse 104) worden gespeeld.
Op de trainingen die reeds lang weer bezig zijn was al wel te zien dat de conditie van de spelertjes prima in orde is, want twee keer in de week wordt er op De Laan op het scherpst van de snede met de E1-spelers getraind.

Vandaag was HVCH E3 uit Heesch de eerste tegenstander van de nieuwe competitie en al snel bleek uit het spel dat E2 deze wedstrijd naar zich toe kon trekken. Met Martijn Nieruwenhuizen in de goal stond er een solide sluitpost die in de eerste helft twee keer reddend kon optreden voor E2. E2 kreeg diverse kansen, maar de voorhoede is nog niet helemaal warm gedraaid en af en toe zat het geluk wat tegen. Bij een messcherpe voorzet van Thomas kwam Teun net een teenlengte tekort om de bal in te tikken, een schot van Lars werd tot corner verwerkt, een schot van Niels op de goal werd op een haar na door Nino gemist om in de goal te eindigen, dus kansen genoeg. In de slotfase van de eerste helft was het dan eindelijk toch raak toen Teun de bal links van de goal kreeg en met een vlammend schot over de keeper heen de bal bal in de rechterkruising zag verdwijnen(1-0).

In de rust werden er nog de nodige tips gegeven door de leiders, maar vooral de tip om het niveau van de eerste helft vast te houden want E2 was gewoon de sterkste. In de vijfde minuut na rust werd na een aanval van HVCH direct een snelle counter ingezet door Martijn Jacobs die de bal panklaar voor de voeten van Thomas kreeg en Thomas kon de 2-0 intikken. Diverse tegenaanvallen van HVCH werden door Peerke, Niels en Lars in de verdediging vakkundig opgevangen en in nieuwe aanvallen van DSV omgezet. Één keer had E2 geluk toen een schot van HVCH nét voorlangs rolde nadat de bal tussen de benen van keeper Teun (2de helft) was doorgegaan. Een snelle driehoekscombinatie tussen Martijn Nieuwenhuizen, Nino en Thomas resulteerde niet in een goal, maar belooft wel goed voetbal voor de komende wedstrijd, volgende week tegen Constantia E1 in Wanroij.

Al met al dus een mooie seizoensopening en mooi spel van DSV E2 en dit zal uiteraard weer veel toeschouwers naar De Laan doen trekken.

De E2-side