Zaterdag 2 mei 2009 het was een mooie zonnige dag dus een mooie gelegenheid om kampioen te worden.Ten eerste wil ik graag iedereen bedanken voor de support vandaag langs de lijn. De meegereisde supporters van heide en ver, zelfs uit Duitsland en Gilze waren naar Grave gekomen om daar hun mannekes van de E4 aan te komen moedigen. Ook wil ik al diegene bedanken die iedere week maar weer de moeite nemen om mijn verslag te lezen. Ook vandaag ga ik er weer voor zitten en probeer er weer iets leuks van te maken.
Het voetbalseizoen 2008/2009 begon de teams werden bekend gemaakt en de leiders en trainers kregen hun plekje toegewezen. DSV E4 een mengsel van de F1 en F2 van vorig seizoen werden ingedeeld in de 2de klasse 103 om daar te gaan voetballen tegen hun leeftijdgenootjes. De hoofdrolspelers van DSV E4 dit jaar waren Luuk, Jorn, Remco, Maikel, IJsbrand, Benjamin, Teun, Pim en Hein. De begeleiding bestond uit Rob en John die de trainingen op zich namen en zaterdags samen met Richard de jongens begeleide bij de wedstrijd.
De najaarscompetitie begon 23 augustus met een oefenwedstrijd tegen SSS 18 E4 uit Overloon en die werd gewonnen met 11-0. Een goede start van het voetbalseizoen een scorend vermogen voorin en een middenveld en verdediging die weinig weg geven. Zaterdag 30 augustus volgde daar het Zwaluwtoernooi waar de E4 goed was voor een eerste plaats. De eerste competitiewedstrijd van de E4 was er een tegen Festilent E3 uit Zeeland en deze wedstrijd werd gewonnen met 5-0. Het begin was gezet en zo volgde in de resterende zaterdagen nog eens 8 wedstrijden. Zo eindigde DSV E4 in de najaarscompetitie op de 4de plaats met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. In de 9 gespeelde wedstrijden wonnen ze er 6, speelde ze er 1 gelijk en verloren ze er 2. We hadden 19 punten verzameld en 28 goals gemaakt en er maar 13 tegen gekregen. DSV E4 werd uitgeschakeld in de beker door een sterk spelend Udi beter bed E2 maar waren wel door met twee teams in het 4x4 toernooi. En we hadden natuurlijk de eerste plaats van het Zwaluwtoernooi in onze pocket dus een geslaagd begin van de competitie.
In de voorjaarscompetitie bleven we spelen in de 2de klasse 103 door de vierde plaats in de najaarscompetitie. Dit hield dus in dat we teams tegen kregen die we al ooit getroffen hadden en dat er ook nieuwe teams bij kwamen, dus weer een nieuwe competitie en uitdaging. De eerste wedstrijd was op 7 maart tegen Vios E1 wat meteen een graadmeter zou zijn waar we stonden met de jongens. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 5-2. De tweede wedstrijd was tegen Fc Uden E5 de kampioen van de najaarscompetitie een klasse lager dan ons. In deze wedstrijd verloren we onze enigste punten van dit seizoen door een 1-1 gelijkspel. De volgende wedstrijden die de E4 moest voetballen werden allemaal gewonnen. Dit hield in dat met nog 1 wedstrijd te spelen DSV E4 als eerste op de ranglijst stonden met 25 punten en 40 goals voor en 9 tegen.
Vandaag 2 mei konden de spelertjes van de E4 met winst of gelijkspel KAMPIOEN worden.
Vandaag 2 mei moest dan wel gewonnen worden van GVV E2 uit Grave.
Vandaag 2 mei werd er vertrokken vanaf de Laan met een colonne van wel 7 auto's bepakt en gezakt die mee gingen om hun mannekes aan te moedigen.
Vandaag 2 mei klonk om 11.15 uur het fluitsignaal voor de KAMPIOENSWEDSTRIJD van de E4.

DE WEDSTRIJD:
Helaas kon Remco er vandaag niet bij zijn en werd Thomas gevraagd om zijn plaats in te nemen. De wedstrijd begon dus om 11.15 uur en de mannekes van de E4 stonden op scherp. Het was dan ook DSV die de eerste helft het spel bepaalde met mooie acties. Zo was het Teun die in de 10de minuut een voorzet gaf op IJsbrand die helaas de lat trof. In de 11de minuut was het Grave die voor het eerst bij het doel van Luuk kwam na een vrije trap door een overtreding van een verder goed spelende Maikel. Het was Pim die in de 14de minuut in viel voor Thomas en door een strakke voorzet van Teun gelijk de 0-1 op het scorebord zette. En dat er supporters meegereisd waren bleek gelijk door de herrie die vanaf de zijlijn kwam. Alle toeters en bellen werden uitgeprobeerd en de wedstrijd kon verder. Zo was het DSV die de kansen bleef creëren en na de tweede treffer op zoek waren. GVV had weinig in te brengen in de eerste helft, vooral omdat IJsbrand en Hein weer sterk stonden te ballen op het middenveld. En als ze daar dan voorbij waren stonden Jorn, Benjamin en Maikel Grave op te wachten om ze te verslinden. In de laatste minuut kreeg Teun nog een kans maar het was de keeper die er ook nu weer goed bij zat. Zo gingen we met een 0-1 voorsprong rusten en even wat drinken.
De tweede helft begon om 11.50 uur en GVV ging gelijk sterk en fel in de aanval. Gelukkig voor ons kwamen ze niet tot scoren, maar DSV had ook steeds meer moeite om op de helft van Grave te komen. In de 15de minuut was het dan toch bijna gelijk, maar dan hebben wij Luuk onze keeper nog die met een mooie redding de bal over het doel tikte en zo bleef het 0-1. DSV kwam weer beter in het spel en zo kwamen er ook weer wat kansjes. In de 20ste minuut zat Hein er dichtbij door aangeven van Thomas maar ook nu bleef het 0-1. Toch werd de keeper van GVV nog een keer gepasseerd en wel door aangeven van de sterk spelende IJsbrand mocht Hein de bevrijdende 0-2 maken. Het eindsignaal klonk en het feest kon beginnen de meegebrachte KAMPIOENSSHIRTS en bloemen werden uitgedeeld. Wout Reichard was aanwezig namens DSV om de jongens te feliciteren. Met de kleren aan onder de douche en 2 flessen kinderchampagne werd het feest in de kleedkamer even voort gezet. Terug in Sint Tunnis stond de platte kar al klaar voor een rondje in het dorp. Zelfs de burgemeester fietste met ons mee. Toen we van onze ereronde hadden genoten stonden bij terug komst op de Laan de KAMPIOENS frietjes en frikadellen klaar. Het feest ging maar door want na het eten van de frietjes gingen we ook nog even naar de 3 Burgemeester om daar ons toetje te eten een lekkere dikke ijs. Ook aan een KAMPIOENSFEEST komt een einde en deze was dan ook om 15.15 uur afgelopen.
Graag wil ik iedereen dan ook bedanken voor de steun van dit geslaagde seizoen, want ook zonder jullie waren we anders niet zover gekomen. Ik hoop tot het volgende voetbalseizoen dat ik dan maar weer verslagen mag maken van dit team en nu dan nog 1 keer KAMPIOENEN< KAMPIOENEN< KAMPIOENEN.

ps. Voor het personeel van TRISTAR helaas duurt het voor jullie nog even voordat er weer een verslag komt. Het was wel leuk om te horen dat ook jullie de verslagen iedere maandag lezen voordat jullie aan het werk gaan. Zal de koffie nu wel koud zijn. Ook wil ik graag onze sponsor Brehler-Alkema-Vloet gerechtsdeurwaarder/incasso bedanken voor de sponsoring van DSV E4.

Voor dit seizoen het laatste verslag van de verslaggever Richard Jans DSV E4

Foto's: klik hier