In Heijen speelde onze F1 tegen de plaatselijke F1 de voorlaatste wedstrijd van deze competitie. Een zege in het prachtige Limburgse land zou betekenen dat de nummer twee VIOS hooguit nog gelijk kan komen.

DSV trok in deze wedstrijd al snel het initiatief naar zich toe. En al snel was het Jasper die, na een lange run, koeltjes de openingstreffer op zijn naam bracht. DSV zocht het in de opbouw vaak via goed samenspel, maar als we eenmaal in de buurt van de goal kwamen, speelden we vaak de bal niet zuiver meer in de voeten, waardoor een hoge score voor rust uit bleef. Jasper maakte wel de 0-2 en Mika wist, wederom na een kort genomen hoekschop, de bal van afstand prachtig in het doel te schieten en dat betekende 0-3. Dylano stond de eerste helft in de goal en hoefde slechts enkele keren de bal op te rapen. Dit was mede te danken aan het goede verdedigende werk van Stan, Daan en Eef, die weer sterk waren in de duels.

In de tweede helft kreeg Heijen wat meer ruimte om door te stoten op het middenveld en de 1-3 was op dat moment verdiend. Ook daarna kon Heijen nog regelmatig gevaarlijk counteren, maar Finn stond als keeper alert mee te voetballen voor zijn goal en hield het doel verder schoon. DSV kon in de loop van de 2e helft weer vaker gevaar stichten en Sjef wist, met de rug naar de goal, het overzicht te behouden en speelde de bal keurig af op Dylano die beheerst afrondde. Daarna was het weer de beurt aan Mika die op snelheid de bal hard in het doel schoot. Een terechte 1-5 overwinning, waardoor het kampioenschap ons niet meer kan ontgaan.

In de laatste wedstrijd van deze competitie, aanstaande zaterdag tegen Sambeek F1, zullen we gaan proberen om de najaarsreeks zonder puntverlies af te sluiten. Op die manier zullen we VIOS definitief achter ons laten en is het kampioenschap alleen aan ons besteed. Dat zou natuurlijk een prachtige prestatie zijn van dit jonge team. Ouders, broers/zussen, familie vrienden: komt allen en laten we er een mooi feestje van maken op sportpark de Laan.

Tot zaterdag!