Sint Anthonis – DSV leverde een goede wedstrijd af tegen VV Gassel. De groen-witten gaven niets weg en waren met een 4-0 zege duidelijk de betere ploeg.

[door Arie Cornelissen]

Behalve het eerste kwart van de wedstrijd was DSV heer en meester. Gassel schoot in de beginfase één keer van ver op de goal, maar keeper Roel Sommers - die de geblesseerde Rens van Tienen verving - was op zijn post. DSV had een overwicht en toonde zich net als vorige week  effectief, al kwam de ploeg van coach Steef Peters wat gemakkelijk aan de 1-0. De corner van Joppe van den Heuvel belandde ongelukkig tegen de hand van een verdediger: penalty. De van een blessure teruggekeerde aanvoerder Rens Peters kende geen genade. Gassel probeerde het wel, maar kon niets afdwingen. De verdediging gaf geen krimp. Er werd goed rugdekking aan elkaar gegeven en met name Benjamin van Zanten had een aantal goede onderscheppingen.

Vanaf de 30ste minuut kwam het aanvalsspel van DSV op stoom, met enkele scherpe aanvallen via Jesper Brans, Jarvi Jansen en Luuk Rühl. Joppe van den Heuvel had in de 34ste minuut de bal voor het intikken, maar gleed uit.

Snelle vrije trap

Vlak voor rust verdubbelde DSV de voorsprong. Een verre ingooi van Pieter Bongarts bereikte Rik Groot, die de bal handig met zijn hoofd meenam. Rik versnelde, passeerde en gaf met links voor. De in vorm zijnde spits Luuk Rühl stond op de goede plek en rondde af met zijn hoofd (2-0).

Ook in de tweede helft was DSV de baas. Waar invaller Hein Vloet nog een kans miste na goed voorbereidend werk van Jesper Brans en Luuk Rühl, was het in de 57ste minuut wél raak. Hein Vloet nam slim een snelle vrije trap en opnieuw was het Luuk Rühl die het net vond (3-0).
De constant in beweging zijnde Rik, kreeg een paar keer een tackle te verwerken.  Hans van Houtum ging in de 62ste minuut té fors op hem door  en moest met een rode kaart van het veld.

Met een man meer kon DSV rustig de wedstrijd uitspelen. Luuk Rühl (assist Hein Vloet) scoorde (4-0) nog zijn derde en maakte – net als vorige week tegen Juliana – opnieuw een hattrick. Zijn totaal staat nu op tien treffers. Klasse.

Enthousiast Vak J

‘Lukie Rühl! Lukie Rühl! Rikkie Groot! Rikkie Groot!’, schreeuwden de piepjonge DSV-fanaten in ‘vak J’ (‘vak jong’). Dit jaar zijn deze onvermoeibare fans trouw aanwezig en steunen hun helden fantastisch. Na het laatste fluitsignaal bestormden ze enthousiast het veld om samen met de DSV-ers de mooie overwinning te vieren. Hartstikke leuk!

Foto's van deze wedstrijd vind je op ScootShootFotografie!
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 7

Man of the match!

Rik Groot was een plaag voor de Gasselse ploeg. Constant in beweging, steeds op zoek naar openingen. Of via een pass of met een dribbel. Met één assist én een actie die tot overtalsituatie leidde, was Rik nadrukkelijk aanwezig. Het tekent zijn gretigheid dat hij niet helemaal tevreden was met de 4-0. “Voetballend ging het prima, maar de kansen die we creëerden, hadden we meer moeten afmaken”, vindt Rik. Gelukkig hield de dribbelaar geen grote blessure over aan de stevige ‘rode’ tackle. “Het blijft waarschijnlijk bij een wond op mijn grote teen.”

Opstelling DSV 

Roel Sommers, Teun Vloet, Mattee van Benthum, Benjamin van Zanten, Pieter Bongarts, Rik Groot, Joppe van den Heuvel (43. Hein Vloet), Rens Peters (77. Pieter Vloet),  Jesper Brans, Jarvi Jansen  en  Luuk Rühl

Scoreverloop

25. 1-0 Rens Peters (penalty)  
45. 2-0 Luuk Rühl  
57. 3-0 Luuk Rühl  
77. 4-0 Luuk Rühl  

Competitie-overzicht

22.09.2019 DSV - SCMH 2-3
29.09.2019 VIOS'38 - DSV 1-3
06.10.2019 SES - DSV 2-2
13.10.2019 DSV - Achilles Reek 1-2
20.10.2019 SCV'58 - DSV 1-7
27.10.2019 DSV - Festilent 2-3
03.11.2019 Juliana Mill - DSV 2-5
10.11.2019 DSV - Gassel 4-0
24.11.2019 SIOL - DSV  
01-12-2019 DSV - Toxandria  
08-12-2019 De Zwaluw - DSV (14.00 uur)