Sint Anthonis – Met bij vlagen goed voetbal versloeg DSV middenmoter Melderslo met ruime cijfers (6-1). De Sinttunisse ploeg blijft met de zege in de race voor de nacompetitie.

[door Arie Cornelissen] 

Alleen in het eerste kwartier kon Melderslo DSV bijbenen. Bono Barten maakte een kopbal onschadelijk. Aan de andere kant schampte Joppe van den Heuvel een voorzet van Lars Veldpaus bijna binnen. DSV voetbalde fris en wist met mooi combinatiespel de tegenstander al snel achteruit te drukken. In de 18e minuut beëindigde spits Stijn van den Broek zijn diagonale loopactie met een voorzet. Jarvi Jansen  kon te weinig kracht zetten om doelman Dick van de Lisdonk te verrassen. Halverwege de eerste helft werd een voorzet van Lars Veldpaus weggekopt. Aanvoerder Rens Peters nam de bal vanaf twintig meter vol op de slof (1-0). Prachtig doelpunt. Tien minuten later was de wedstrijd al gespeeld. Eerst rondde Joppe van den Heuvel een fraaie steekbal van Stijn van den Broek koel af (2-0). Gevolgd door een flitsende aanval door het midden op tempo  via Stijn van den Broek, Rik Groot naar Joppe van den Heuvel, die opnieuw de killer was (3-0). Melderslo probeerde het wel, maar met name de geconcentreerde verdedigers Mattee van Benthum en Sjors Cornelissen grepen goed in als het nodig was.

Na rust gingen de groen-witten vrolijk verder. Linksback Laurens Willems bereikte met een pass scherend langs de achterlijn Joppe van den Heuvel. Die verlengde de bal in één draaibeweging en Rens Peters beukte de bal binnen (4-0). De middenvelders Rik Groot en Joppe van den Heuvel hadden het vandaag op hun heupen, waren in beweging en/of zorgden vaak voor aanvoer naar de voorste linie. In de 65ste minuut konden de supporters opnieuw juichen. Doel Dick van de Lisdonk grabbelde bij de corner van Lars Veldpaus. Hole-in-one! (5-0). Het sierde Melderslo dat de ploeg ondanks de grote achterstand probeerde naar voren te voetballen. De beloning volgde een kwartier voor tijd. Een schitterende uithaal van Erik Spreeuwenberg van ver sloeg als een raket achter keeper Bono Barten binnen (5-1). Het slotakkoord was echter voor DSV. Rik Groot behield het overzicht bij zijn zoveelste dribbel, passte op Jarvi Jansen, die vervolgens de net ingevallen Ton Verhoeven een niet te missen kans gaf (6-1).  Middenvelder Rens Peters was vlak voor tijd nog dichtbij de zevenklapper, maar zijn kopbal ging over.

DSV blijft na de overwinning derde op de ranglijst en is daardoor nog altijd kansrijk voor een plek in de nacompetitie. Volgende week gaat de Sinttunnisse ploeg naar Achates in Ottersum.

 

 
Man of the Match!
Hoewel Joppe van den Heuvel en Rens Peters met hun twee doelpunten opvallend waren, was Rik Groot de beste man. Hij gaat daardoor met de MOTM-titel deze week aan de haal. Hij speelde compleet: goede passes, vond vaak de vrije man, dook overal in de gaten, bood aan en knapte ook ‘vuil werk’ op.
Voetballend speelde DSV in de eerste helft prima. Spelers vonden elkaar in combinaties en in alle linies werd er voor elkaar gewerkt. De aanvallen waren gevarieerd en achterin werd weinig weggeven.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Sjors Cornelissen (68. Piet Lamers), Mattee van Benthum, Jochem Koopmans, Laurens Willems, Rens Peters, Jarvi Jansen (Pieter Bongarts), Rik Groot, Stijn van den Broek, Joppe van den Heuvel, Lars Veldpaus (73. Ton Verhoeven)

Voor wedstrijdfoto's zie: www.scootshootfotografie.nl
 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Montagnards 1 2-1
RESIA 1 - DSV 1 2-5
DSV 1 - SVEB 1 5-0
Olympia'18 - DSV 1 3-1
DSV 1 - Melderslo 1 6-1