Afgelopen zaterdag stond de derby tegen Constantia/ Menos JO9-1 op het programma. Dit team hebben we in het begin van dit seizoen al twee keer eerder getroffen waarbij we telkens nipt verloren dus dit is een mooie graadmeter voor onze sterk opgaande lijn. Jurre en Xin-Fu waren dit mooie Hemelvaart weekend andere leuke dingen aan het doen, waardoor we Cas en Nick hebben gevraagd om met ons mee te doen. Zij hebben deze ochtend al een derby tegen Boxmeer in de benen zitten…

De wedstrijd gaat meteen goed van start met kansen voor DSV en Constantia. En hoewel DSV de betere kansen begint te krijgen door combinaties van Sjef, Nick en Kawa is het toch Constantia die de score opent, 0-1. Een afstandsschot wordt namelijk van richting veranderd waardoor Tijn kansloos de bal in de hoek ziet gaan. Dit geeft onze jongens wel extra energie om (nog) meer druk op de tegenstander te zetten en zo wordt een schitterende goal van Michiel afgedwongen; na de tegenstander gepasseerd te hebben schiet hij de bal met een mooie boog over de keeper in de goal, 1-1. En nog voor de eerste time-out wordt het zelfs 2-1! Rik past de bal naar Kawa die een mooie solo maakt maar zijn schot op de paal ziet terecht komen, als een ‘duveltje uit een doosje’ staat daar echter Nick klaar die de bal in de goal knalt, 2-1 dus!

Voor de rust is er dan nog een mooie solo van Sjef langs de lijn maar zijn voorzet wordt net gemist door Kawa én Michiel. Cas heeft de verdediging goed op orde zodat Constantia voor de rust ook niet meer gevaarlijk kan worden.
Na de rust gaan onze jongens weer enthousiast van start, de tegenstander is gelijkwaardig en het spel golft op en neer. Sjef is gaan keepen en Tijn is nu bij Kawa in de voorhoede verschenen. Er volgen een paar mooie en verrassende combinaties. Tijn wordt aangespeeld door Cas en tikt de bal naar Kawa, die maakt een mooie actie en speelt de bal terug naar Tijn die vervolgens de bal mooi in de hoek plaatst, 3-1! Michiel was bij deze combinatie enorm belangrijk omdat hij de tegenstander afleidde door vrij te lopen aan de zijkant.

Helaas ebt dan de concentratie even weg bij het hele team en in 5 minuten tijd staat dan de 3-3 op het scorebord door twee mooie afstandsschoten van Constantia, balen... Het team herpakt zich en wat volgt is een spannende slotfase. DSV blijft aandringen op de overwinning met kansen voor Cas met een mooi afstandsschot en voor Kawa en Tijn die blijven aandringen op een goal en keer op keer goed worden aangespeeld door Rik.

Nick en Michiel heersen op het middenveld en samen met Rik, Cas en Sjef zorgen ze ervoor dat de uitbraken van Constantia niet al te gevaarlijk worden door hard te werken en goed over te spelen. Gescoord wordt er helaas niet meer waardoor de eindstand op 3-3 blijft staan.

Al met al weer een mooie voetbal-ochtend waarin met elkaar goed werd gevoetbald en de opgaande lijn zeker zichtbaar is geworden.