Op deze zaterdag 25 Maart 2017 was er voor de DSV JO 19-1 mannen de wedstrijd tegen Sparta”18 uit Sevenum. Remco en Lars Willems waren nog te geblesseerd om te kunnen spelen tegen deze koploper, zodat Pim Vloet , Pim Kempen, Thomas en Pieter Vloet uit de B1 op de reservebank zaten. Het was onder het genot van een lekker zonnetje dat de wedstrijd begon.

Het eerste kwartier was Sparta”18 meer aan de bal en viel het meeste aan., maar DSV kon vrij makkelijk stand houden. Pas na 18 minuten kon Niels een schot op de goal afleveren en Sven was net te laat om de door de keeper los gelaten bal in te tikken. Het spel golfde op en neer, maar grote kansen waren er niet in de eerste helft. Toen Rik op slag van rust een bal richting Rens terug tikte, had Rens deze niet al te opzichtige terugspeelbal mogen pakken, maar hij twijfelde en de spits van Sparta”18 twijfelde niet en wist de bal te pakken en kon hem in de lege goal schieten en hiermee werd gelijk de ruststand van 0-1 bereikt.
 
In de rust was er besloten om meer de aanvallende impulsen van Rik te gaan benutten en dit had in de eerste minuut al resultaat, toen hij bij een snelle uitval door het midden, zag dat Sven op rechts op volle snelheid richting goal ging en toen Sven de bal kreeg, wilde hij waarschijnlijk de bal voor de goal geven, maar door wat wind werd de bal schitterend over de keeper heen, cross diagonaal in de linker kant van de goal geschoten en de 1-1 verscheen op het scorebord. Na een kwartier in de tweede helft trapte Rens bij een uitval van Sparta”18, waarschijnlijk verblindt door de zon, langs de bal en de Sparta spits kon eenvoudig door lopen en de bal in de lege goal tikken ( 1-2 ). Pim was bij de rust al in het veld gekomen voor Niels en na een kwartier werd de geblesseerde Lars Veldpaus vervangen door Thomas en in het kwartier wat nu volgde liet Rens zien dat hij toch goed kan keepen, want tot drie keer toe wist hij bij uitvallen van Sparta te redden en de schade voor de DSV A1 mannen te beperken. Pim Vloet was balvast in de spits positie en verrichtte net als Stijn Willems veel arbeid en Pim had pech toen een hard schot toch nog wel wat ver over de goal ging. Teun mocht uithalen bij een vrije trap, maar ook dat schot ging over de goal en toen Rik even later goed doorging bij de rechter achterlijn werd hij gevloerd en Thomas mocht de vrije trap nemen en met een hard schot wist hij de kruin van Hein te bereiken en met een gerichte kopstoot wist hij de bal diagonaal in de goal te koppen en de 2-2 verscheen op het scorebord. Lang konden de DSV mannen hier niet van genieten, want een minuutje later was het aan de andere kant al weer raak, toen Sparta de bal voor de goal mocht geven en de niet al te harde kopbal ging via de handen van Rens, waarschijnlijk weer gehinderd door de zon wederom in de goal en een 2-3 stand werd bereikt. Pieter Vloet kwam nog even voor Sven in het veld, maar Pim Kempen hoefde zijn kleren niet vuil te maken. De spelers van Sparta pepten elkaar op om nog even vol te houden, want bij winst was hun kans om kampioen te worden nog steeds groot. DSV bleef echter aanvallen en de aalvlugge Rik werd bij de linker zijlijn gevloerd. Rens kwam mee om de bal eventueel in te koppen en Martijn nam plaats achter de bal en op het advies van wat publiek, trapte hij de bal tussen de palen, zodat er eventueel met een schampkopbal gescoord kon worden, maar dit was niet eens nodig, want de bal ging mooi over het keepertje heen en plofte mooi in het net met een 3-3 eindstand tot gevolg.
 
Toch een goede wedstrijd tegen deze koploper tot vandaag, maar er zijn sterkere teams in de competitie waartegen DSV meer moeite heeft gehad. Aanvallend zijn er toch 3 goals gescoord, dus hier zit nog wel schwung en progressie in. Volgende week zaterdag wacht er weer een nieuwe tegenstander in GFC  uit Grubbenvorst en de mannen hebben er zin in om er dan weer op volle kracht tegenaan te gaan.
 
De DSV JO 19-1 side

Voor wedstrijdfoto's zie: www.scootshootfotografie.nl