De voorbereiding voor de tweede helft van de competitie 2016-2017 is al weer enige tijd bezig en enkele weken terug was er de oefenwedstrijd tegen JVC Cuyk JO 19-1 en tot ieders verrassing bleek het elftal van deze vierde divisionist niet zo sterk als gedacht en DSV speelde een vrijwel foutloze en sterke wedstrijd en door goals  van Stijn van den Broek en Sven Verschuuren werd een mooie 2-1 winst geboekt. Een weekje later mochten de mannen vriendschappelijk aantreden tegen Juliana”18 uit Mill en deze tweedeklasser bleek weer sterker dan gedacht en omdat Rik Groot en Lars Veldpaus zich moesten sparen voor DSV 1, had het team de nodige moeite met de mannen uit Mill en ondanks goals van Martijn, Teun en Hein ging de wedstrijd die in een gelijkspel leek te eindigen, door een goal in de slotseconde met 4-3 verloren.

Echter warm gespeeld in deze wedstrijden werd op Woensdagavond 8 Maart 2017 in Wanssum de thuiswedstrijd op het niet te natte kunstgrasveld tegen ST SV United/BVV”27 uit Wanssum gespeeld. DSV bleek het sterkere team, maar BVV verdedigde moedig en creëerde ook enkele kleine kansjes. Na 25 minuten spelen volgde uit een verre uittrap van keeper Rens een fout van een BVV verdediger, die de bal verkeerd timede en Sven kon de bal vlak voor de uitkomende keeper omhoog schieten en met een mooie boogbal, verdween de bal in het net met een 1-0 voorsprong tot gevolg. Enkele minuten later was het weer raak, toen Lars Willems de bal oppikte in de verdediging en na een rush van 20-30 meter wist hij mooi op Lars Veldpaus te passen, die een verdediger uitspeelde en de bal hard langs de uitkomende keeper tikte en een 2-0 voorsprong verscheen op het scorebord. Na nonchalant balverlies op het middenveld moest Rens even later sterk en beheerst ingrijpen om een tegengoal te voorkomen. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Thomas richting keeper gestuurd en hij maakte het de keeper dermate moeilijk, dat deze de bal te slap weg tikte en de bal kwam voor de voeten van de mee opgestoomde Rik, die niet twijfelde en meteen uithaalde en met een schitterend schot moest de keeper voor de derde keer capituleren en met deze weergaloze goal werd de 3-0 eindstand bereikt.
 
Drie dagen later was er op 11 Maart 2017 al weer de wedstrijd tegen SSS”18 uit Overloon. Door afwezigheid of blessures van Niels, Rens, Remco, Pim Kempen en Thomas was de reservebank gevuld met B1 spelers Pieter Vloet, Stijn Willems en Roel Adam en Roel Sommers nam plaats in de goal. Na een corner, probeerde Lars Veldpaus van ver op de goal uit te halen, maar blesseerde zich hierbij dermate erg , dat hij al in de derde minuut werd vervangen door Stijn Willems. Een goede kans voor SSS”18 werd goed door Roel in de goal geneutraliseerd, maar daarna begon het ongemak voor het DSV team, want Lars Willems blesseerde zich bij een hakballetje, Sven kreeg last van de hamstring en Martijn kreeg een pijnlijke knie en moest de wedstrijd al hinkelend uit spelen. Roel en Pieter vervingen de geblesseerde Lars Willems en Sven, maar met 4 B1 spelers die best goed speelden, was het elftal toch erg verzwakt en wist wel steeds het veldoverwicht te houden, maar goede kansen werden niet zo veel afgedwongen.   speelde een puike wedstrijd en weet het elke tegenstander steeds weer moeilijk te maken, waardoor de keeper niet al te veel werk heeft en anders is Rik wel steeds in de buurt om op snelheid liggende tegenstanders de bal te ontfutselen. Een mooie omhaal van Stijn smoorde in een kluwen spelers en de wedstrijd ging richting het einde met een gelijkspel, maar vlak voor tijd veerde het publiek nog even op toen de met zijn been trekkende Martijn, toch mooi de achterlijn wist te halen en de voorzet op Stijn was op maat, maar de keeper en een verdediger waren ook ter plaatse en de kopbal kon door de keeper worden gepakt. Pim Vloet viel nog een minuut of tien in, maar ondanks zijn felle inzet bleef de 0-0 op het scorebord staan.
 
Vier punten uit twee wedstrijden zorgt er voor dat DSV op de vierde plaats op de ranglijst staat, maar de eerste plaats raakt steeds verder uit het zicht, echter de eerste periode titel was toch al gehaald en het is te hopen dat de vele blessures rond die tijd weer hersteld zijn. Komende zaterdag is er de uitwedstrijd tegen VVV””03 in Venlo en de spelers hopen op wat enthousiast publiek om hen aan te moedigen.
 
De DSV JO 19-1 side.

Voor foto's van de wedstrijd DSV JO19-1 - SSS'18 JO19-1 zie: www.scootshootfotografie.nl